CiU s'imposa a Sant Cugat i deixa a més de 36 punts el PP i el PSC


  • Comparteix:

Barres gràfiques representant els resultats a la ciutat

Barres gràfiques representant els resultats a la ciutat

CiU guanya les eleccions nacionals a Sant Cugat amb un 47'17% dels vots, 10 punts més que l'any 2006. La segona força més votada és el PP, que ha superat un PSC en caiguda lliure, que ha perdut set punts. ICV-EUiA s'ha mantingut com la quarta força més votada i ERC ha perdut la meitat del seu electorat santcugatenc. Ciutadans manté un percentatge similar al de fa quatre anys i Solidaritat Catalana per la Independència (SI), la coalició liderada per Joan Laporta, irromp a Sant Cugat amb poc més del 3%. La nit electoral a Cugat tv

CiU obté un total de 17.920 vots, el que representa un 47'17%. Aquesta xifra és 10 punts superior a la que van aconseguir a les eleccions al Parlament d'ara fa quatre anys, quan van assolir 12.349 vots, un 36'80%.

La sorpresa a la ciutat ha estat el PP que ha passat per sobre del PSC i s'ha posicionat com la segona força més votada a la ciutat. Amb tot, se situa molt lluny de CiU amb 4.332 vots, el que representa un 11'40%. Aquest resultat és lleugerament millor que el de fa quatre anys quan van assolir un 10'91% dels vots a la ciutat.

El PSC passa a ser la tercera força santcugatenca amb un 10'43% dels vots. D'aquesta manera assoleix els pitjors resultats de la història en les eleccions nacionals a Sant Cugat.

ICV-EUiA es manté com la quarta força política a la ciutat, tot i perdre vots. Els ecosocialistes han obtingut un 8'35% dels vots, quatre punts menys que ara fa quatre anys.

Els pitjors resultats de la nit se'ls ha endut ERC. Els republicans són la cinquena força a Sant Cugat i han passat del 12'54% dels vots del 2006 als 6'29% dels vots actuals.

La sorpresa d'ara fa quatre anys, Ciutadans, que va entrar per primera vegada al Parlament, es manté a Sant Cugat amb un 4'03% dels vots i baixa només un punt percentual.

SI ha aconseguit el 3'74% dels vots a la ciutat en el primer assalt electoral al qual es presentava.

La participació ha tornat a ser una de les notes més destacades en aquestes eleccions a la nostra ciutat, amb un 71'49%. Una xifra que supera en quatre punts la dada de les eleccions catalanes de fa quatre anys i que està 11 punts per sobre la participació al conjunt de Catalunya, que s'ha quedat per sota del 60%.

Al conjunt de Catalunya, CiU ha obtingut 62 escons, 14 més que els passats comicis. El tripartit ha estat fortament castigat. El PSC ha estat el partit que ha experimentat una de les davallades més fortes i ha passat dels 37 als 28 diputats. De la seva banda, ERC n'ha perdut 11 respecte el 2006 i ICV-EUiA ha passat de 12 a 10 diputats.

El PP, de la seva banda, ha augmentat a quatre el nombre de parlamentaris i ara en té 18, mentre que Ciutadans s'ha mantingut amb tres diputats.

La sorpresa de la nit ha estat l'entrada al Parlament del partit de Joan Laporta, Solidartitat Catalana per la Independència (SI), que ha obtingut quatre representants.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.