El PSC, que perd 9 diputats, admet que el partit necessita una reforma 'imminent'


  • Comparteix:

Els representants locals del PSC

Els representants locals del PSC

La derrota ha arribat amb preavís, però més accentuada del previst, per al PSC. La formació ha perdut 9 punts respecte les eleccions al Parlament del 2006, el que els dóna 28 escons. A Sant Cugat, els socialistes han passat a ser la tercera força, amb l'11'40% dels vots. El primer secretari del PSC a la ciutat, Ferran Villaseñor, assegura que el partit necessita una reestructuració i una reforma del seu projecte.

El PSC ha assumit la derrota pocs minuts després de les vuit del vespre, quan el sondeig d'IPSOS fet per Televisió de Catalunya i Catalunya Ràdio, els donaven uns resultats força més baixos que els de les enquestes publicades per alguns mitjans de comunicació durant les últimes setmanes. El socialistes han aconseguit el 18'31% dels vots, un total de 28 escons, 9 menys que en els comicis anteriors. A Sant Cugat, el partit s'ha situat com la tercera força, per sota del PP (amb 11'40% del vots) i CiU (amb el 47'17%), el que significa una baixada de 7 punts percentuals respecte els comicis de 2006.

El primer secretari del PSC a Sant Cugat, Ferran Villaseñor, ha atribuït la derrota a la crisi que, diu, 's'ha carregat el partit al govern', a una falta de comunicació amb l'electorat i a l'emissió d'un 'missatge difús' per part del PSC. Per aquest motiu, considera que el PSC 'ha de mirar amb ulls de present per poder caminar cap al futur' i aposta per una reforma interna del partit.

Ferran Villaseñor

Hi ha hagut una manca de comunicació i hem tingut alguna missatge difús. Hem de centrar el nostre debat i fer un recanvi generacional.




La solució recau, per Villaseñor, en assolir un fort consens per passar pàgina immediatament i, per això, a l'executiva local, convocaran una assemblea en menys de 15 dies per començar a treballar en aquesta 'nova etapa política', amb la mirada posada en representar l'electorat santcugatenc per a les properes eleccions municipals.

El primer secretari del partit a la ciutat ha felicitat CiU per la victòria, tot i que ha destacat que 'hi ha partits que saben perdre', en referència al PSC, 'i partits que no han sabut guanyar durant set anys', fent al·lusió a CiU. També ha lamentat que es deixi en mans d'un partit 'de dretes' la gestió de la crisi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.