28-N: dos de cada tres col·legis van donar la majoria absoluta a CiU


  • Comparteix:

CiU va aconseguir la majoria absoluta a dos de cada tres col·legis electorals

CiU va aconseguir la majoria absoluta a dos de cada tres col·legis electorals

CiU ha guanyat per majoria absoluta en dos de cada tres col·legis electorals de Sant Cugat en les eleccions d'aquest diumenge. El PP ha fonamentat l'ascens al segon lloc de la ciutat en superar el PSC en més de la meitat dels punts de vot. En els comicis d'aquest cap de setmana, ICV-EUiA s'ha convertit en la segona força als col·legis de la Floresta i en la primera d'esquerres a Valldoreix. ERC ha aconseguit el seu millor percentatge de vot a la Casa de Cultura i ha patit la irrupció de Solidaritat Catalana per la Independència (SI). Ciutadans s'ha consolidat com a força a la localitat gràcies a uns resultats regulars a tot el terme municipal.

CiU ha escombrat a la ciutat, on ha quedat en primera posició amb el 47'17% dels vots. En 18 dels 27 punts de votació de la ciutat, la federació nacionalista ha obtingut la majoria absoluta, és a dir, el 50% o més dels sufragis en dos de cada tres col·legis. El millor resultat de CiU ha estat a l'institut Angeleta Ferrer, on ha recollit un 61% dels suports. En canvi, els nacionalistes s'han quedat amb el 40% o menys dels vots en cinc dels centres de votació. En concret, el pitjor percentatge de sufragis ha estat el 34% del Centre Social i Sanitari de la Floresta.

El PP s'ha convertit en la segona força a les eleccions nacionals, amb l'11'40%, gràcies a desbordar el PSC en 16 dels 27 col·legis electorals de la ciutat. Els populars han obtingut el millor percentatge de vots al col·legi de l'institut Arnau Cadell, on han aconseguit el 22% dels sufragis.

La davallada del PSC als resultats de la ciutat, que s'han quedat en un 10'43%, es fa més evident quan s'analitzen els comportaments col·legi per col·legi. Els socialistes han quedat en segona posició en vuit dels 27 punts de votació, la meitat dels assolits pel PP. La candidatura de José Montilla ha aconseguit els percentatges més alts als col·legis de la plaça d'en Coll, l'escola Collserola i el Casal de la Gent Gran de les Planes, on ha assegurat entre el 25% i el 21% dels vots.

ICV-EUiA, amb el 8'35%, ha superat ERC com a quarta força a la ciutat gràcies a haver quedat en segona posició als dos col·legis de la Floresta, on ha recollit el 19 i el 14% dels suports. També són destacables les terceres posicions obtingudes pels ecosocialistes als dos col·legis de Valldoreix, on han superat el PSC com a primera força d'esquerres del territori.

ERC, amb el 6'29%, ha quedat segona força en un col·legi electoral, el de la Casa de Cultura, on ha assolit el 12% dels vots. La irrupció amb el 3'74% dels vots d'una altra força independentista, Solidaritat Catalana per la Independència (SI), ha perjudicat els republicans, que han vist com la coalició liderada per Joan Laporta els ha superat als centres electorals de l'escola Pi d'en Xandri i l'institut Angeleta Ferrer. Tot i això, els percentatges més elevats per a SI han arribat a la Casa de Cultura i al Centre Cívic de la Floresta, on s'han quedat amb el 6%.

Ciutadans (C's), amb un 4'03%, s'ha consolidat com a sisena força en bona part gràcies a uns resultats molt semblants a tots els punts electorals. El partit d'Albert Rivera ha arribat al 6% de vots, el seu millor percentatge al municipi, a dos col·legis, el del Pi del Xandri i el de Torreblanca.

Resultats per col·legis



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.