Estimular l'ocupació i la moderació fiscal, prioritats del nou govern, segons Recoder


  • Comparteix:

Lluís Recoder situa la creació d'ocupació i la moderació fiscal com les prioritats del futur govern de la Generalitat per treure el país de la crisi econòmica. L'alcalde i diputat electe de CiU ha fet aquestes declaracions al Fòrum Europa Tribuna Catalunya, celebrat aquest dijous, on també ha reclamat millores en el sistema educatiu i una major col·laboració entre sector públic i privat en el teixit econòmic. Preguntat pel seu hipotètic futur com a conseller, Recoder ha reiterat que està a disposició d'Artur Mas.

Davant d'un centenar d'assistents reunits a l'Hotel Palace de Barcelona, Recoder ha marcat les línies a seguir del nou govern de la Generalitat i ha tractat temes relacionats amb l'economia, les infraestructures i les relacions amb l'Estat espanyol.

L'alcalde i diputat electe ha situat la sortida de la crisi econòmica com la prioritat número u del nou govern.

Lluís Recoder

La prioritat és sortir de la crisi. Això passa per estimular certs sectors econòmics i un política de moderació fiscal.


En aquest àmbit el dirigent nacionalista aposta per una major col·laboració entre sector públic i privat, en un equilibri en què l'administració exerceixi d'estímul al creixement econòmic per fomentar un canvi de model productiu.

Aquest creixement, segons Recoder, no es pot deslligar de la política educativa. En aquest sentit, l'alcalde creu que cal desenvolupar 'fins a les darreres conseqüències' les reformes impulsades per Ernest Maragall.

Lluís Recoder

Hem de desplegar aquesta llei. Hem d'accelerar les reformes amb l'horitzó de la capacitació i la qualitat.


En la seva intervenció també ha assenyalat la necessitat de reforma l'administració. Segons l'alcalde, cal racionalitzar l'àmbit públic assimilant la seva gestió a la del sector privat. En les seves paraules 'premiar l'esforç i l'excel·lència'.

En matèria d'infraestructures Recoder s'ha refermat en la necessitat del Quart Cinturó però també ha posat l'accent en la millora i extensió de la xarxa ferroviària tant a nivell de passatgers com de mercaderies.

El dirigent convergent també ha tractat les relacions de Catalunya amb l'Estat Espanyol que, al seu entendre en el futur s'han de regir per la consecució del concert econòmic.

Tot i la insistència dels assistents Recoder no ha desvetllat quin serà el seu paper en el futur govern com tampoc ha donat cap pista de quina serà la seva composició.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.