Balcells (CpC): 'Hi ha d'haver un partit de centre-esquerra català i sobirà del PSOE'


Temes relacionats

Roda (CpC): 'S'ha anat en orris la feina que va fer Pasqual Maragall' ( 2/des/10)


  • Comparteix:

Josep Maria Balcells

Josep Maria Balcells

L'exdiputat santcugatenc del PSC-CpC, Josep Maria Balcells, creu que el PSC ha d'iniciar una 'profunda regeneració' interna per retornar a la vessant més catalanista i federalista del partit. Balcells afirma que el conseller Antoni Castells podria ser un dels 'pals de paller' d'aquest procés, i ha afegit que seria molt negatiu que la necessària reforma desemboqués en la creació d'un nou partit. Per a Balcells, el nou PSC ha de ser autònom i sobirà del PSOE.

L'exdiputat assegura que Ciutadans pel Canvi podria tornar a donar suport als socialistes si el PSC fa un replantejament profund i retorna a les bases més catalanistes i federalistes de la formació. Un dels passos que hauria de fer la formació per accentuar aquesta tendència és crear un grup parlamentari propi al Congrés dels Diputats, segons Balcells. L'autonomia respecte al PSOE és, per a l'exdiputat, un dels punts claus de la reforma.

Josep Maria Balcells

Hi ha d'haver un partit de centre-esquerra molt clar, autònom i sobirà del PSOE. Aquest hauria de ser el PSC: primer, Catalunya.


Balcells ha explicat que el fins ara conseller d'Economia, Antoni Castells, pot ser un referent en el procés de regeneració del PSC, però ha afegit que cal preservar el consens i la unitat.

Josep Maria Balcells

Castells pot ser el referent de la regeneració, però cal un marge de suport unitari i de consens.


Per a l'exdiputat santcugatenc, el PSC ha de saber tornar a agrupar els votants d'esquerres, que són més, segons Balcells, que no pas els de dretes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.