Calderon (ICV): 'Duplicarem el pressupost destinat a polítiques socials'


Temes relacionats

ICV titlla les polítiques d'habitatge de Sant Cugat de 'negoci' ( 6/abr/11)

Calderon (ICV): 'Cal guanyar la guerra de l'hegemonia dels valors col·lectius per sobre dels individuals' (31/mar/11)

ICV-EUiA es marca com a objectiu repetir tres regidors amb Boix a la llista (22/mar/11)


  • Comparteix:

Joan Calderon durant una entrevista a Cugat.cat

Joan Calderon durant una entrevista a Cugat.cat

El candidat a l'alcaldia d'ICV-EUiA, Joan Calderon, es compromet a duplicar el pressupost destinat a polítiques socials en el proper mandat si la seva formació accedeix al govern. Calderon també ha posat l'accent en la necessitat de millorar els equipaments de la ciutat i potenciar les polítiques d'habitatge i medi ambient. L'alcaldable ecosocialista s'ha mostrat partidari de sufragar aquestes mesures amb el marge d'endeutament que encara té l'Ajuntament, juntament amb un pla d'austeritat que permeti 'disminuir i racionalitzar' la despesa pública i la nòmina de càrrecs eventuals. Mira l'entrevista del candidat d'ICV-EUiA, Joan Calderon, a Cugat tv

Calderon ha fet aquestes declaracions durant una entrevista a Cugat.cat.

Joan Calderon

El que portem nosaltres al programa és passar del 2% de pressupost en polítiques socials al 4%.


L'alcaldable d'ICV-EUiA ha remarcat la necessitat de disposar de certs equipaments, com ara una biblioteca cental urbana de qualitat, un espai per a les entitats de cultura popular i tradicional o una sala de teatre de petit i mitjà format. Segons Calderon, el Pla d'Equipaments aprovat al ple no serveix per establir clarament aquestes prioritats, ja que no va més enllà d'una simple reserva de sòl i no estableix una memòria econòmica.

El candidat ecosocialista també ha criticat la política d'habitatge duta a terme per l'equip de govern, i ha declarat que Promusa ha de passar d'actuar 'amb una visió empresarial' a complir una autèntica funció social.

Joan Calderon

Dir que la gent jove no marxa de la ciutat per culpa del preu de l'habitatge és una afirmació poc rigorosa.


D'altra banda, Calderon també s'ha mostrat favorable a augmentar les competències de l'EMD de Valldoreix, i s'ha oposat de manera frontal a la construcció del túnel d'Horta, tant viari com ferroviari.

Pel que fa a les perspectives electorals, el candidat a l'alcaldia d'ICV-EUiA ha assegurat que mantenir els seus tres regidors al consistori ja seria un bon resultat, tot i confiar en ampliar la representació. Segons Calderon, l'objectiu principal de la formació ecosocialista és trencar la majoria absoluta de CiU.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.