Eduard Anguita marxa d'ERC perquè 'es persegueixen els desafectes amb la direcció'


  • Comparteix:

Eduard Anguita

Eduard Anguita

El fins ara conseller nacional d'ERC i secretari del grup municipal republicà, Eduard Anguita, abandona el partit perquè s'ha adoptat una estratègia erràtica 'per part d'una direcció bunqueritzada'. Segons Anguita, un sector minoritari s'ha apropiat del partit i la formació ha entrat 'en un punt de no retorn'. El secretari del grup municipal afirma que hi ha 'un control absolut de l'organització', que 'Esquerra, avui, ja no serveix' i que 'es persegueixen els desafectes amb la direcció'.

En un comunicat, Anguita assegura que s'ha produït 'un trencament entre ERC i l'independentisme sociològic' i que no es tenen en compte 'els successius fracassos electorals'. A banda d'aquests 'errors d'estratègia', l'exconseller nacional del partit declara que un sector minoritari s'ha apropiat del partit i que 'es persegueix municipi per municipi i nom per nom els desafectes amb la direcció'.

Tot i això, Anguita subratlla el paper esperançador d'organitzacions independentistes com la CUP i Solidaritat Catalana que, segons l'exconseller nacional, 'es perfilen com a opcions de futur que deixaran ERC com una emotiva entrada de les enciclopèdies'.

Eduard Anguita abandonarà ERC després de les eleccions municipals i, fins llavors, exercirà com a secretari de la formació local.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.