La CUP proposa potenciar la regidoria de Participació Ciutadana


Temes relacionats

La CUP veu 'electoralisme' en les darreres inauguracions d'equipaments i espais (20/mar/11)


  • Comparteix:

Quim Pla i Guim Pros, d'esquerra a dreta, han presentat les propostes fetes pels ciutadans

Quim Pla i Guim Pros, d'esquerra a dreta, han presentat les propostes fetes pels ciutadans

Potenciar la regidoria de Participació Ciutadana i les cooperatives d'habitatges són algunes de les principals propostes del programa electoral de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP). Totes aquestes idees han estat recollides en els punts de trobada que la formació independentista ha organitzat al llarg dels darrers tres mesos, en els quals la ciutadania ha formulat les seves propostes en diferents àmbits de la política municipal com la socioeconomia, el medi ambient i els serveis socials.

El membre de la CUP, Quim Pla, ha explicat que una regidoria dedicada exclusivament a fomentar la col·laboració dels santcugatencs en la política municipal seria un pas primordial per anar més enllà de la concepció 'merament consultiva' de la participació ciutadana.

Quim Pla

Per poder participar, la ciutadania ha d'estar ben informada amb llenguatge del carrer.


La CUP també ha presentat com a proposta destacada del nou programa la creació d'un 'banc de terres cultivables' per promoure cooperatives agrícoles, amb l'objectiu de recuperar el món rural santcugatenc i potenciar l'autonomia alimentària i la sostenibilitat mediambiental. El cap de llista de la CUP, Guim Pros, ha explicat que l'administració també té part de culpa en la reculada del món rural.

Guim Pros

El món de la pagesia està de reculada, però amb una mica d'imaginació l'administració pot fer que les terres que es poden fer servir s'utilitzin.


La candidatura independentista s'ha mostrat favorable a crear cooperatives d'habitatges per afavorir que els preus de pisos i cases siguin assolibles per als joves. També proposa potenciar el petit comerç de proximitat i que l'Ajuntament estableixi un pla integral de mobilitat que prioritzi la circulació dels vianants, les bicicletes i el transport públic.

La CUP també s'ha manifestat en contra de la política cultural del consistori, dedicada a promoure la cultura 'o bé molt elitista o només dirigida al gran públic', i n'ha posat com a exemple les subvencions que rep el Teatre-Auditori. La formació ha defensat un major suport a les iniciatives culturals ciutadanes, per tal que 'tinguin el seu propi espai'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.