El PSC assegura que l'equip de govern amaga dades sobre política d'habitatge


Temes relacionats

Els adjudicataris de Promusa posen un 7,1 a la seva vivenda, segons l'Ajuntament (29/mar/11)

El preu de l'habitatge no és la causa principal de l'emigració dels joves, segons l'equip de govern (15/mar/11)


  • Comparteix:

D'esquerra a dreta, Michael Cáceres i Pere Soler

D'esquerra a dreta, Michael Cáceres i Pere Soler

El PSC acusa l'equip de govern de difondre 'dades parcials i incorrectes' en els estudis d'habitatge de la ciutat. Segons els socialistes, el darrer Pla Local d'Habitatge (PLH) no té en compte un alt percentatge de joves que abandonen Sant Cugat en no poder viure en un habitatge a la ciutat. El PSC també lamenta que s'encobreixin les notes més baixes que els adjudicataris de Promusa posen a les promocions on viuen.

L'últim Pla Local d'Habitatge (PLH) estima que el preu de l'habitatge a Sant Cugat no és el principal motiu pel qual la gent jove marxa de la ciutat. Segons l'estudi, la majoria de santcugatencs que deixa el municipi, un 31%, es trasllada a Barcelona, un mercat immobiliari igual o superior al de la ciutat. També destaca que el 22% emigra a Rubí, on el preu de la vivenda és més econòmic.

En aquest sentit, els socialistes critiquen la interpretació dels resultats de l'estudi, ja que consideren que CiU obvia un 47% de joves que no marxen a viure ni a Barcelona ni a Rubí perquè 'les dades no li són favorables'. El número 2 del PSC i representant de la formació al consell d'administració de Promusa, Pere Soler, ha destacat que el regidor d'Habitatge, Francesc Carol, amaga la veritat.

Pere Soler

L'Ajuntament ens està enganyant amb les enquestes i les xifres. L'equip de govern fa servir dades incorrectes i dóna informacions parcials i interessades.




Soler també lamenta que l'equip de govern doni informacions interessades pel que fa al grau de satisfacció dels residents a les promocions d'habitatge públic.

Pere Soler

Destaquen una nota de satisfacció de 7'2 sobre 10 que només correspon als efectes de tramitació. Quan es valoren els acabats dels edificis baixen a un 5'3.




En aquest sentit, Soler ha destacat que la política d'habitatge que duu a terme l'equip de govern és 'insuficient' i que s'ha de potenciar les polítiques d'habitatge, especialment per als joves.

El representant del PSC al consell d'administració a l'empresa municipal també ha subratllat que l'aprovació de la liquidació de Promusa i, sobretot, l'operació a Mira-sol Centre han salvat els comptes de l'Ajuntament el 2010. També ha criticat l'endeutament de l'empresa municipal, que supera els 40 milions d'euros, 20 dels quals ha de retornar al consistori, i suposaria l'alentiment dels projectes actuals. En aquest sentit, Soler ha destacat que Mira-sol Centre, que suposa aproximadament 16 milions d'euros, és una operació de dubtós cobrament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.