Conesa descarta que l'entrada a la zona 1 impliqui apujar l'IBI


Temes relacionats

El PSC reclama a Recoder que aclareixi la inclusió de Sant Cugat a la zona 1 del transport públic (15/mar/11)

Jutjats propis i zona 1 de transport, demandes de Conesa als consellers ( 5/gen/11)

L'Ajuntament continuarà reclamant al nou govern la integració a la zona 1 dels FGC (19/des/10)

CiU reclama integrar a la zona 1 tots els municipis de l'Àrea Metropolitana (23/feb/10)

CiU demana la zona 1 dels FGC per a Sant Cugat (23/mar/09)

CiU engega una campanya per aconseguir que les estacions dels FGC a Sant Cugat estiguin dins la 'zona 1' ( 1/mar/05)


  • Comparteix:

L'alcaldessa i candidata de CiU, Mercè Conesa, rebutja carregar sobre la pressió fiscal dels santcugatencs la integració de la ciutat a la zona 1 del transport metropolità. Conesa ha alertat aquest divendres que entrar a la zona 1 'no és gratuït' i ha afegit que estudiarà si l'Ajuntament es pot fer càrrec d'aquest cost sense que recaigui directament sobre els ciutadans. L'alcaldessa ho ha dit durant una entrevista al programa 'El món a RAC1' de Jordi Basté, que s'ha realitzat des de les instal·lacions d'EsadeCreàpolis.

Els municipis que formen part de la zona 1 de l'àrea metropolitana i que, per tant, tenen un preu de bitllet més barat, tenen un recàrrec en l'Impost de Béns i Immobles (IBI) que paguen els ciutadans. L'opció que planteja ara Mercè Conesa passa per estudiar si l'Ajuntament es pot fer càrrec d'aquest cost, finançant-lo a través d'un eventual superàvit municipal, per evitar que repercuteixi sobre la pressió fiscal que assumeixen els santcugatencs.

La cap de llista de CiU ha explicat que si s'hagués d'optar per repercutir el cost sobre l'IBI, ara no seria 'el millor moment' per fer-ho a causa de l'actual situació econòmica. En tot cas, Mercè Conesa ha subratllat que aquestes opcions s'hauran de plantejar als santcugatencs.

Mercè Conesa

Si no és possible que el consistori se'n faci càrrec, serà la ciutadania qui haurà de pagar-ho amb l'IBI. No és el millor moment, ara.


CiU ha reivindicat reiteradament la necessitat d'entrar a la zona 1. L'esperança de la federació era que aquesta decisió esdevingués una realitat amb el nou govern. L'exalcalde i ara conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha refermat el compromís d'incloure Sant Cugat en aquesta zona. Segons Conesa, de moment el debat es refredarà fins a la creació definitiva de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, el nou govern metropolità que naixerà el juliol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.