La uaSC aposta per l'educació i la implicació veïnal com a base del seu programa mediambiental


  • Comparteix:

Vicenç Valls, Daniel Gambús i Toni Rabascall, en un moment de la presentació del programa mediambiental

Vicenç Valls, Daniel Gambús i Toni Rabascall, en un moment de la presentació del programa mediambiental

La plataforma Un Altre Sant Cugat (uaSC) basarà les seves iniciatives de medi ambient en la divulgació i la implicació individual dels veïns de la ciutat en la preservació de la natura. La formació dels ciutadans en matèria ecològica, la revisió de la normativa i planificació urbanística actual, i la gestió sostenible dels residus urbans són els pilars de les propostes de medi ambient de la uaSC. D'aquesta manera, la plataforma veïnal ha fet seu el programa ecològic de l'associació El Mussol, al qual s'han afegit recentment.

El foment de la divulgació mediambiental entre els ciutadans i la informació puntual sobre l'estat natural del municipi configuren el punt de partida del programa de medi ambient de la uaSC. La formació pretén acollir un cos de voluntariat en les tasques de preservació ecològica i l'assessorament gratuït als veïns en matèria mediambiental.

Ho explica el cofundador de la uaSC, Daniel Gambús.

Daniel Gambús

Volem fomentar la divulgació entre els veïns i fer-los participar a travès de cursos de la preservació mediambiental.


La plataforma proposa, en segon terme, una revisió de la normativa urbanística per projectar una planificació sostenible de l'espai. La uaSC vol exercir també un control sobre els terrenys de construcció d'habitatge públic i protegir la xarxa d'espais naturals del municipi, a més d'incentivar la mobilitat en transport públic. La reducció de l'impacte ambiental arriba també a la gestió sostenible dels residus urbans, on la candidatura veïnal ha projectat una recollida selectiva de materials com el paper i el plàstic destinada a treure profit econòmic posterior del seu tractament.

Gambús ha desenvolupat com es podria treure valor econòmic de la recollida d'escombraries.

Daniel Gambús

Hi ha circuits de tractament de residus amb els quals es pot treure profit econòmic de la recollida selectiva.





Juntament amb la uaSC, la coalició ERC-Reagrupament també ha integrat les propostes mediambientals de l'associació El Mussol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.