Els partits aposten per millorar les instal·lacions esportives i potenciar l'esport com a eina de cohesió


  • Comparteix:

Els representants dels cinc partits polítics del Consistori han coincidit en apostar pel manteniment i millora dels equipaments esportius davant la impossibilitat de prometre noves instal·lacions. També hi ha hagut consens a l'hora de promoure l'esport com a eina de cohesió social a la ciutat i de potenciar l'esport base. A més, la visió de la Coordinadora d'Entitats Esportives com un actor protagonista en la presa de decisions d'àmbit esportiu ha estat unànime per a tots els representants.

El Club Muntanyenc ha estat la seu del debat polític en matèria esportiva previ a les eleccions municipals. Els representants dels cinc partits polítics amb representació al Consistori han presentat els seus programes i han debatut les diferents propostes exposades.

La representat de CiU ha estat l'alcaldable, Mercè Conesa, que ha apostat per vetllar per mantenir Sant Cugat com a una ciutat poliesportiva i per mantenir la línia de treball duta a terme fins ara. Conesa ha promés mantenir el pressupost de subvencions a les entitats esportives i per millorar els equipaments existents. A més, Conesa assegura que, si és la nova alcaldessa, la regidoria d'Esports dependrà directament de l'alcaldia.

Mercè Conesa

Volem que Esports depengui directament de l'alcaldia. Tenim una línia de continuitat però volem reforçar l'àrea esportiva.




L'acostament a la població i l'equilibri entre els barris són dues de les principals reivindicacions del PSC, que ha representat Susanna Vega. Els socialistes aposten per obrir els centres educatius a la pràctica esportiva i per crear una oficina municipal per a les entitats.

Susanna Vega

Volem una remodelació integra de la regidoria d'Esports.


Les propostes d'ICV-EUiA passen per crear un mapa d'equipaments esportius, donar rellevància al Consell Municipal de l'Esport i optimitzar les instal·lacions. El representant dels verds, Joan Calderón, ha explicat també que veuen l'esport com un dret, que la Coordinadora ha de ser un interlocutor vàlid amb l'Ajuntament i que volen que els homes també participin dels programes de l'OMET de l'Esport per a Tothom.

Joan Calderón

Volem potenciar el Consell Municpial de l'Esport i que la Coordinadora tingui un paper important en la presa de decisions


El PP també aposta per la creació d'un mapa d'equipaments esportius i per reconèixer el paper de la Coordinadora, amb qui signaria un conveni d'obligacions i drets. El representant dels populars al debat, Alfredo Bergua, ha afegit que crearan un fundació esportiva per als esportistes federats i un organisme autònom municipal d'esports. Bergua creu que s'ha de recuperar el diàleg entre Ajuntament i entitats.

Alfredo Bergua

Creiem que ha de canviar el tipus de gestió i s'ha de crear un organisme autònom. Volem un nou model de finançament.


Finalment, el representant d'ERC, Miquel Garcia, ha fet èmfasi en la importància de l'esport base i en el paper que té l'esport com a eina de cohesió social. Ha promés la creació de circuits urbans i ha destacat la necessitat de convocar més sovint el Consell Municipal de l'Esport.

Miquel Garcia

No entenem una regidoria d'Esports que no estigui conectada amb el Consell Municipal de l'Esport ni amb la Coordinadora.




La Coordinadora d'Entitats Esportives ha estat promotora d'aquest debat polític i ha valorat les propostes fetes pels diversos partits. Això sí, la seva presidenta, Lourdes Llorente, ha demanat que les promeses de tenir més en compte la Coordinadora vagin més enllà de promeses electorals.

Lourdes Llorente

Més que un reconeixement de paraula ens agradaria que fos un reconeixement de veritat.


En acabar les exposicions dels partits, els assistents han pogut exposar la seva posició i fer preguntes als representants polítics. Alguns dels temes que s'han posat sobre la taula han estat la relació entre esport i salut, la relació de l'Ajuntament amb l'OMET i la promoció de l'esport femení.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.