ICV proposa un seguit de mesures per 'conservar la identitat dels barris'


  • Comparteix:

ICV-EUiA ha presentat les seves propostes pels barris a la palça de l'estació de la Floresta

ICV-EUiA ha presentat les seves propostes pels barris a la palça de l'estació de la Floresta

ICV-EUiA proposa la finalització de la urbanització dels districtes, incrementar la participació dels veïns i crear noves centralitats per afavorir la convivència i el 'bon veinatge'. La formació ecosocialista considera necessari crear les condicions perquè els veïns dels barris no se sentin 'ciutadans de segona'. Impulsar el comerç local, millorar l'enllumenat i impulsar la figura de la policia de barri són altres propostes electorals de la formació.

Segons la formació ecosocialista, la situació dels districtes és resultat de la 'política centralista' seguida per l'exalcalde, Lluís Recoder. ICV-EUiA considera vital la participació de les entitats veïnals en l'elaboració dels projectes que afecten els barris i superar les contribucions especials com a font de finançament de les actuacions als districtes. El candidat, Joan Calderon, aplaudeix la reforma del Reglament Orgànic Municipal (ROM) però considera que ara cal una clara voluntat política per desenvolupar la veritable participació de la ciutadania.

Calderon creu que, per conservar la 'identitat dels barris', cal anar més enllà de la urbanització dels carrers.

Joan Calderon

Aquesta identitat es conserva creant centralitats per tal que la gent pugui fer la vida quotidiana més propera.




Calderon també creu necessàries millores en el transport públic, millores en la neteja i enllumenat de la via pública per millorar la convivència al territori. En matèria de seguretat, ICV-EUiA aposta per potenciar més la policia de proximitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.