La Xarxa Solidària insta els partits a comprometre's amb la solidaritat i cooperació


  • Comparteix:

La Xarxa Solidària demana la col·laboració dels partits

La Xarxa Solidària demana la col·laboració dels partits

La Xarxa Solidària de Sant Cugat demana als partits polítics que es comprometin a elaborar el Pla Director de Solidaritat i Cooperació Internacional conjuntament amb els seus membres. Aquesta és una de les sis propostes en matèria de solidaritat i cooperació internacional que la xarxa ha demanat a les formacions que incloguin en els seus programes electorals de cara a les eleccions municipals.

L'agrupació d'entitats que formen la Xarxa Solidària de Sant Cugat vol implicar els partits en la solidaritat internacional i és per això que els ha fet arribar algunes propostes molt concretes que esperen que tinguin en compte.

La membre de la xarxa Mariona Sebastián ha explicat un d'aquests objectius.

Mariona Sebastian

Volem que es comprometin sobretot a l'elaboració del Pla Director de Solidaritat i que ens tinguin en compte des del primer minut.



A més, la xarxa demana que els partits es comprometin a mantenir l'1% del pressupost municipal destinat a Solidaritat i Cooperació, al fet que l'Ajuntament faci compres ètiques, justes i verdes, i que el consistori treballi amb banca ètica.

Una altra proposta demana que Sant Cugat s'adhereixi al Grup d'Ajuntaments per la Pau de la Diputació de Barcelona, que treballa perquè les ciutats tinguin representació política en fòrums i centres de decisió com les Nacions Unides.

Finalment, reclamen que la ciutat continuï participant a la xarxa 'Mayors for Peace' que té per objectiu l'eradicació de les armes nuclears.

De tots els grups als quals s'ha fet arribar aquestes propostes, la CUP i SI són les primeres que han decidit incorporar-les dins dels seus compromisos electorals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.