ERC aposta per la participació ciutadana per trencar amb el model cultural 'd'aparador'


  • Comparteix:

Moment de la presentació de les propostes

Moment de la presentació de les propostes

ERC defensa un canvi en el model cultural de la ciutat a través del foment de la participació ciutadana i crear espais per a les entitats i els artistes locals. Segons els republicans, el model actual és 'poc sostenible' i fomenta la 'cultura de luxe', dos aspectes que cal modificar amb l'optimització dels recursos culturals, tal com s'ha presentat aquest dijous a la Casa de Cultura.

El grup municipal vol transformar el model cultural actual amb mesures com la creació d'una borsa municipal de recursos per a les entitats i el foment del patrimoni santcugatenc. ERC també proposa la conversió de la Casa de Cultura en un hotel d'entitats, amb més espais expositius, una 'veritable sala d'actes' i més cambres per a reunions.

El número 2 d'ERC a les eleccions municipals, Jordi Fernandez-Cuadrench,

Jordi Fernandez-Cuadrench

Volem passar d'un model d'aparador a un model cultural de participació.



ERC també es marca com a prioritat la creació d'una nova biblioteca amb recursos tecnològics, espais d'estudi i horaris flexibles. Altres de les propostes de la formació són l'abaratiment dels espectacles del Teatre-Auditori i la creació d'un Institut Municipal de Cultura per racionalitzar i gestionar els recursos destinats a aquest àmbit.

L'acte ha comptat amb la presència de l'exconseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, que ha posat èmfasi en la importància de les eleccions municipals.

Joan Manuel Tresserras

La política municipal és on cal actuar a través d'un projecte potent i transformador.



Amb aquestes mesures, ERC pretén crear espais de trobada entre joves, el teixit associatiu i creatiu de la ciutat i òrgans institucionals perquè treballin conjuntament amb l'objectiu de donar resposta a les seves necessitats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.