El nou pla d'equipaments esportius i el diàleg amb els clubs, prioritats esportives dels partits


  • Comparteix:

Debat electoral esportiu a Cugat.cat

Debat electoral esportiu a Cugat.cat

Dissenyar un pla d'equipaments esportius i augmentar el diàleg amb els clubs són les propostes més destacades que tenen els partits amb representació al consistori en matèria esportiva. Així s'ha posat de manifest aquest dilluns al debat electoral organitzat per Cugat.cat. Els principals punts de divergència han estat el pressupost de l'àrea d'Esports i el creixement dels clubs. Mira el debat a Cugat tv

L'alcaldable de CiU, Mercè Conesa, coincideix que aquesta necessitat existeix i que s'ha de fer un estudi per avaluar l'actual estat dels equipaments de la ciutat. Conesa afirma que el pla d'equipaments esportius s'ha de consensuar amb les entitats.

Mercè Conesa

Les propostes d'inversió s'han de fer d'acord amb les entitats esportives que són les que utilitzen aquests espais.


Conesa també ha afegit que construiran un nou pavelló a la Guinardera, així com un circuit d'skatepark i de BMX, i que arranjaran el paviment del pavelló de voleibol de Sant Cugat a Valldoreix i dels vestidors de la ZEM Jaume Tubau. En la mateixa línia s'ha expressat la número 8 del PSC, Susana Vega, però ha subratllat que cal arranjar les instal·lacions de pràctica massiva.

Susana Vega

Cal arranjar les instal·lacions de pràctica massiva com per exemple la ZEM Jaume Tubau.



Vega ha destacat que s'hauria de preparar un pla d'emergència a les instal·lacions i que hi hagués personal format per actuar. La proposta d'ICV-EUiA passa per conèixer la necessitat esportiva de la nostra ciutat a través d'un pla d'equipaments esportius. Així ho ha expressat l'alcaldable ecosocialista, Joan Calderon.

Joan Calderon

El mapa d'equipaments esportius s'ha de desenvolupar i definir pel futur de l'esport santcugatenc.




Calderon també ha proposat que les piscines del Parc Central i de la Floresta estiguin obertes durant tot l'any. Més crític ha estat el representant del PP, Alfredo Bergua, amb la política esportiva de CiU. Bergua creu que aquest pla s'ha de fer, però que des de 2002 es podia haver tingut més previsió.

Alfredo Bergua

Nou anys després ja toca fer un pla d'equipaments esportius, però que ha d'estar consensuat amb les entitats.



Bergua aposta per la construcció d'un nou pavelló a la Guinardera, l'arranjament del pavelló de voleibol de Sant Cugat a Valldoreix i potenciar les pistes de Sant Francesc.


ERC, a través del primer suplent, Miquel Garcia, destaca que els clubs necessiten més instal·lacions per afrontar amb garanties el seu creixement.

Miquel Garcia

Estem d'acord amb el pla d'equipaments esportius. És prioritari per l'esport de la nostra ciutat.



Garcia també s'ha mostrat crític amb els preus públics que s'oferten des de l'Ajuntament als clubs per organitzar campus d'estiu.

Les divergències han sorgit en el pressupost d'Esports, on totes les formacions han coincidit que cal augmentar les subvencions a les entitats esportives. L'alcaldable de CiU, Mercè Conesa, veu difícil incrementar aquesta partida i considera que cal valorar que en els darrers quatre anys s'han invertit cinc milions d'euros per part de l'equip de govern. Un altre tema polèmic és el creixement dels clubs. ERC, PP i PSC s'han mostrat molt crítics amb la feina feta pel regidor d'Esports, Xavier Amador, a qui acusen d'haver trencat l'evolució de l'esport i tenir poc diàleg i empatia amb les entitats. Conesa ha deixat clar que els clubs han de mantenir l'equilibri en el seu creixement en funció de les instal·lacions disponibles i que el diàleg ha existit amb tots els clubs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.