Potenciar el lloguer i crear un servei d'assessorament per impagament d'hipoteques, prioritats de CiU en habitatge


  • Comparteix:

Francesc Carol, Mercè Conesa i Pere Casajoana, aquest diumenge

Francesc Carol, Mercè Conesa i Pere Casajoana, aquest diumenge

La promoció del lloguer és la principal prioritat de CiU en matèria d'habitatge. Per això, la federació nacionalista apostarà per les promocions públiques de lloguer i la gestió d'una borsa d'habitatge privat buit. L'objectiu és continuar fomentant les polítiques d'accés a l'habitatge, una prioritat que, segons l'alcaldable de CiU, Mercè Conesa, ha fet esdevenir Sant Cugat el segon municipi amb més habitatge públic per habitant després de Barcelona. Aquest compromís també inclou la creació d'un servei local d'assessorament del deute hipotecari.

Per la federació nacionalista, els més de 450 pisos públics projectats per als propers quatre anys, dels quals uns 300 seran de lloguer, són un símptoma d'aquesta aposta en matèria d'habitatge. En aquest sentit, CiU s'ha compromès a continuar amb aquesta línia, incidint especialment en l'accés a l'habitatge dels col·lectius amb més dificultats com els joves i la gent gran.

Això inclou també la instauració de fórmules público-privades per treure al mercat una part de l'estoc local. Es tracta, d'una banda, de subvencionar la instal·lació d'ascensors als pisos del centre de la ciutat més antics. D'altra banda, CiU vol negociar amb entitats financeres i propietaris privats la creació d'una borsa d'habitatge a preu que es pugui considerar públic. Tot plegat, per oferir noves vies d'accés a l'habitatge.

La cap de llista de CiU, Mercè Conesa, ha recordat que per a la seva formació aquestes polítiques han estat una prioritat.

Mercè Conesa

Podem presentar un bon balanç en habitatge públic. Som una de les ciutats que més habitatge públic ha fet i volem continuar apostant-hi.


En aquest sentit, la federació nacionalista té previst, en cas de governar, fer un pas més. Es tracta de la creació d'una delegació local del servei d'informació i assessorament del deute hipotecari, Ofideute. El número 15 de la llista de CiU, Francesc Carol, ha explicat com funcionarà aquest servei.

Francesc Carol

Intentarem donar consell a la gent en els primers pasos d'impagament d'una hipoteca.





CiU ha presentat aquest diumenge les seves propostes en matèria d'habitatge, que inclouen una especial atenció en el jovent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.