ICV-EUiA aposta per potenciar l'atenció primària i defensar l'estat del benestar


  • Comparteix:

Joan Calderon i Laia Ortiz, acompanyats per altres membres de la formació

Joan Calderon i Laia Ortiz, acompanyats per altres membres de la formació

ICV-EUiA vetllarà per la construcció i posada en funcionament del tercer Centre d'Assistència Primària (CAP), treballarà per fer realitat l'Hospital Vicente Ferrer i apostarà per potenciar el paper municipal en el cogovern sanitari. Els ecosocialistes, acompanyats a l'acte per la diputada Laia Ortiz, també asseguren que les retallades en sanitat del govern de CiU a la Generalitat ja són una realitat i estan posant fi a 'la concepció de la salut com a dret universal'.

Segons els ecosocialistes, dos CAP són insuficients per abastar les necessitats sanitàries de tota la població santcugatenca. Per aquest motiu, un dels eixos principals del seu programa en matèria de salut és que la construcció i entrada en funcionament del tercer CAP sigui una realitat en el temps previst. El departament de Salut de la Generalitat va fer saber a l'Ajuntament, fa aproximadament un mes, que l'entrada en funcionament del centre sanitari serà finalment a principis de l'any vinent i no entre l'abril i el juny de 2011.

La número 2 a les llistes de la formació, Roser Casamitjana, ha assegurat que ICV-EUiA vetllarà perquè, a més, el CAP pugui tenir totes les especialitats, sobretot les malalties mentals.

La construcció del quart CAP, que està previst dins del Pla d'Equipaments Municipal, el suport a la construcció de l'Hospital Vicente Ferrer, són altres dels eixos pels que aposten els ecosocialistes.

A més, Casamitjana aposta per mantenir el protagonisme municipal en el cogovern del sistema sanitari. Aquest és el paper que l'Ajuntament ha de tenir en aquest aspecte, segons la número 2 dels ecosocialistes.

Roser Casamitjana

L'Ajuntament ha de facilitar i promoure la participació, vigilar els temps en les llistes d'espera i controlar la despesa per càpita.


Les retallades que està duent a terme el govern de la Generalitat en l'àmbit sanitari 'estan acabant amb la concepció que la salut és un dret universal', apunten els ecosocialistes. La diputada i portaveu de salut d'ICV-EUiA al Parlament i portaveu de la formació a nivell nacional, Laia Ortiz, ha destacat que, malgrat que el govern vol fer creure que hi ha una aturada tècnica pel que fa a les retallades, aquestes ja són efectives. Segons Ortiz, hi ha alternatives que no afectarien ni el personal ni la qualitat del sistema actual.

Laia Ortiz

Hi ha marge millorant la transparència, sabent on van a parar els diners públics, reduint el personal directiu de centres sanitaris i reduint la despesa famacèutica.


Per a ICV-EUiA, el missatge d'aquestes eleccions hauria de fer rectificar el govern de CiU i garantir que els Ajuntaments puguin comptar amb persones que 'garanteixin els serveis públics'. L'alcaldable ecologista, Joan Calderon, aposta per la defensa de l'estat del benestar.

Joan Calderon

Si han de fer retallades que les facin ja, però tindran l'oposició de la gent. Hi ha drets bàsics que han costat molt d'assolir.




La federació ha exposat aquest missatge en una roda de premsa feta davant de les instal·lacions, encara en construcció, del tercer CAP.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.