ICV es presenta com l'única garantia per evitar la construcció de la Ronda Sud


  • Comparteix:

Xavier Boix i Joan Calderon

Xavier Boix i Joan Calderon

ICV-EUiA promet continuar lluitant per evitar la construcció de la Ronda Sud i la protecció de Torre Negra. Els ecosocialistes demanen que es recuperi l'esperit de les mobilitzacions del 1997, on es van sumar 4.000 persones i una vuitantena d'entitats per preservar els espais naturals de Collserola, com Can Busquets.

ICV critica que durant els últims mandats l'equip de govern ha fet un ecologisme 'de façana' i defensa que cal fer un pas més en polítiques mediambientals. En aquesta direcció, assegura que cal impulsar més el Pla Local Contra el Canvi Climàtic per aconseguir reduir un 20% les emissions de diòxid de carboni el 2020, arribant a acords amb empreses, entitats i institucions. A àmbit comarcal, el partit vol impulsar el projecte 'Solar Vallès' per generar amb plaques fotovoltaiques l'equivalent a 51.000 barrils de petroli anuals, creant a més 3.000 llocs de treball.

El cap de llista de la formació, Joan Calderon, ha explicat davant el Torrent de Llaceres, per on podria passar la Ronda Sud, que ells es presenten com l'única garantia de lluita contra aquesta infraestructura.

Joan Calderon

Tothom que tingui sensibilitat ambiental, que digui no a la Ronda Sud, que voti ICV-EUiA.


Una altra de les propostes és la creació d'un nou pla d'instauració d'energies renovables, promovent que tots els nous habitatges incorporin plaques solars tèrmiques. La formació es proposa també arribar al 48% de recollida selectiva de residus, ja que actualment Sant Cugat es troba en un 28%, el nivell que tenia Catalunya fa set anys, segons han explicat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.