CiU amplia la majoria absoluta, la CUP entra al consistori i ERC desapareix del ple


  • Comparteix:

CiU amplia la majoria absoluta, amb 15 regidors, i obté el 46'11% dels vots en els segons millors resultats de la història en unes eleccions municipals. La segona força més votada passa a ser el PP, amb el 12'53% dels sufragis i quatre regidors. El PSC perd la meitat dels seus representants i es queda amb dos regidors (9'16%), seguit d'ICV-EUiA, que en perd un i tindrà dos representants (8'51%). La CUP entra per primera vegada al consistori amb dos regidors (7'75%) i ERC desapareix del ple. La nit electoral a Cugat tv

Mercè Conesa ha ampliat la majoria absoluta que fa quatre anys va obtenir Lluís Recoder, passant de 14 a 15 regidors del total de 25 del ple municipal. Un total de 13.954 electors han optat per la candidatura de CiU, el 46'11% del cens.

El segon partit, el PP, està a uns 10.000 vots de distància. Amb 3.792 sufragis, la llista de Jordi Carreras ha obtingut el 12'53% dels suports, tres punts i mig més que ara fa quatre anys.

El PSC ha passat a ser la tercera força del ple, amb 2.773 vots, un 9'16%. Els socialistes han perdut gairebé cinc punts percentuals respecte a les eleccions de 2007, obtenint els pitjors resultats en unes municipals i perdent la meitat de la seva representació, de quatre a dos regidors.

La quarta formació és ICV-EUiA, que perd un regidor i passa a tenir-ne dos. Els ecosocialistes obtenen el 8'51% dels sufragis, tres punts menys que fa quatre anys.

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) accedeix amb força al ple, amb dos regidors i el 7'75% dels suports. Fa quatre anys, la CUP va rebre 895 vots, una xifra que gairebé ha multiplicat per tres.

ERC, de la seva banda, perd els seus dos representants i es quedarà sense presència al consistori per primera vegada des del 1995.

Ciutadans (2'25%), Un Altre Sant Cugat (1'97%), Solidaritat Catalana per la Independència (1'53%) i Família i Vida (0'53%) tampoc no han aconseguit representació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.