ICV-EUiA perd un regidor i Joan Calderon demana una reflexió de les esquerres a la ciutat


  • Comparteix:

Calderon i Casamitjana, els dos representants d'ICV-EUiA

Calderon i Casamitjana, els dos representants d'ICV-EUiA

El candidat d'ICV-EUiA, Joan Calderon, es mostra decebut pels resultats de la formació a les eleccions, que els fa perdre un regidor i els deixa amb dos, i assegura que caldrà un procés de reflexió tant de la seva formació com de les esquerres de la ciutat. Calderon ha advertit que 'seran quatre anys molt durs' perquè hi haurà 19 regidors de dretes. El número 1 ecosocialista també ha remarcat que no permetran cap retallada de drets socials a la ciutat.

Sorpresa i decepció, aquests han estat els sentiments dels membres de la candidatura d'ICV-EUiA al llarg de la nit. El candidat de la formació, Joan Calderon, ha assegurat que ni ell ni la número 2 del partit, Roser Casamitjana, que l'acompanyarà els propers quatre anys al ple municipal, no permetran cap retallada social a la ciutat.

ICV-EUiA esperava mantenir el mateix nombre de regidors, però finalment s'han quedat amb dos representants. Pel que fa al número de vots, els ecosocialistes han obtingut 2.575 suports, el que representa un 8'5% dels vots totals, tres punts percentuals per sota dels comicis de fa quatre anys. Amb aquest resultats, la formació passa a ser la quarta força política de la ciutat.

El candidat a l'alcaldia de la formació, Joan Calderon, ha fet una reflexió i ha assegurat que no han aconseguit mobilitzar el seu electorat.

Joan Calderon

No hem estat capaços de mobilitzar el nostre electorat, tot i que era fidel. Caldrà fer un període de reflexió profund.


Pel que fa a Valldoreix, Calderon ha remarcat que ha estat una derrota perdre la presidència, tot i que segueix la tònica de la ciutat. ICV-EUiA manté un vocal, Pau Alonso, que formarà part de la junta de veïns.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.