El conseller d'Economia critica les retallades imposades per Europa


  • Comparteix:

El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, en la conferència d'aquest divendres

El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, en la conferència d'aquest divendres

El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha carregat contra les polítiques d'austeritat imposades des d'Europa i ha defensat la implantació d'estímuls en l'economia com una mesura cabdal per sortir de la crisi. En una conferència aquest divendres al Sant Cugat Trade Center, Mas-Colell ha assegurat entendre els motius de la vaga general convocada per aquest dimecres, de la qual ha dit que és conseqüència de la situació imposada per Europa.

Segons Mas-Colell, la implementació de polítiques d'austeritat imposades per part de la Unió Europea és la causa principal de la crisi actual, ja que provoquen una recessió generalitzada i perjudiquen l'economia. El conseller considera que Europa no és conscient dels efectes negatius de les retallades, ni dels beneficis que es derivarien si s'estimulés la demanda als països del sud. Per tant, la proposta de Mas-Colell de cara al futur s'emmarca en un plantejament equilibrat entre polítiques d'austeritat, vàlides a llarg termini, i mesures d'estímul per fomentar el creixement econòmic.

Andreu Mas-Colell

L'austeritat ens està enviant a la recessió. S'han de replantejar les polítiques d'austeritat i aplicar polítiques d'estímul a curt termini.


El tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, ha destacat que la crisi també afecta Sant Cugat i que la situació se solucionaria si se superés l'espoli fiscal que l'Estat espanyol fa a Catalunya.

Carles Brugarolas

A Sant Cugat el dèficit fiscal representa uns 220 milions d'euros cada any. Hem de superar aquesta situació.



Andreu Mas-Colell també s'ha pronunciat sobre la vaga general prevista per dimecres de la setmana vinent, que ha definit com 'una expressió legítima i natural' que 'fa constar com tots els sectors noten la crisi'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.