Tardà (ERC): 'L'autonomisme està enterrat, el que cal és fer un pas endavant'


Temes relacionats

Sanglas diu que dividir els catalans per cognoms atempta contra la convivència (11/nov/12)

ERC situa la hisenda pròpia com a primera estructura d'estat a construir ( 9/nov/12)

ERC vol un Estat independent per acabar amb les desigualtats socials ( 8/nov/12)


  • Comparteix:

La independència s'ha d'aconseguir ara o mai. Així de contundent s'ha mostrat el portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, en una entrevista a Cugat.cat. Tardà ha destacat que ara és el moment de la independència i que, en cas que guanyi Artur Mas, notarà 'l'alè de Junqueras' perquè compleixi el compromís de dur a terme el referèndum, abans del 2014 per als republicans. Tardà ha remarcat que la manifestació de l'Onze de Setembre va servir per enterrar l'autonomisme i que ara cal fer un pas endavant.

Si Catalunya no fa aquest pas endavant, s'hipotecarà dues o tres generacions de ciutadans. El portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, ho ha afirmat en una entrevista a Cugat.cat en referència al futur del país. Tardà ha manifestat que Catalunya està trinxada i que o es fa un pas endavant, o el país no s'ensortirà.

Joan Tardà

El nostre país està absolutament trinxat: no tenim garantida la viabilitat econòmica de Catalunya, no està garantida la sostenibilitat social. Amb la qual cosa, la nació se'ns fon. O fem un pas endavant o no ens en sortirem.


El republicà ha remarcat que el referèndum no podrà anar més enllà del 2014. A més, Tardà, ha afegit que la Unió Europea es regeix per la democràcia i acceptarà el que diguin les urnes. Tot i això, ha destacat que l'Estat espanyol ho posarà difícil.

Joan Tardà

La Unió Europea només podrà fer allò que forma part del seu ADN: donar carta de legalitat a la legitimitat nascuda de les urnes.


Joan Tardà, que ha visitat aquest dilluns la nostra ciutat en un acte d'ERC a la plaça dels Quatre Cantons, ha afegit que el vot als republicans és el vot útil dels independentistes per pressionar CiU.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.