Els partits polítics valoren la vaga general a Cugat.cat


  • Comparteix:

Els partits polítics han parlat de la vaga a Cugat.cat

Els partits polítics han parlat de la vaga a Cugat.cat

Els partits polítics locals que van obtenir representació a les darreres eleccions catalanes han valorat la vaga d'aquest dimecres a Cugat.cat. El PSC, ICV-EUiA, ERC i SI, que han participat a la manifestació que ha aplegat un miler de persones a la ciutat, han manifestat que l'aturada és una resposta al retrocés en drets socials i han remarcat la necessitat de la lluita des del carrer i que la protesta no hauria de ser cosa d'un sol dia. CiU ha destacat el respecte als drets de vaga i del treball amb què ha transcorregut la jornada. El PP ha lamentat la politització de la jornada i ha titllat de 'delictives' les accions protagonitzades per alguns piquets al conjunt de l'Estat espanyol. C's demana un pacte d'estat entre partits, patronal, sindicats i comunitats autònomes per reactivar l'economia.



CiU ha destacat la tranquil·litat i el respecte general amb què s'ha viscut la jornada, que ha permès exercir el dret a la vaga a les persones que volien fer-ne i fer valer el dret a treballar els que han decidit no sumar-s'hi. El copresident local de CiU, Xavier Martorell, ha afegit que aquesta jornada ha de permetre encetar una reflexió en el si del govern del PP.

Xavier Martorell

Fins ara ha estat una vaga respectuosa i esperem que permeti encetar una reflexió en el si del govern espanyol.


Per contra, el PP considera que la vaga general ha tingut un caràcter més polític que econòmic. El candidat número 61 a les llistes i president popular, Jordi Carreras, ha posat com exemple les accions dels piquets al conjunt del país, que ha titllat de delictives. Carreras també ha lamentat els incidents entre ciutadans i piquets que, assegura, han tingut lloc a la ciutat.

Jordi Carreras

Els piquets han tallat alguns carrers i no han deixat passar una senyora quan portava els nens a l'escola.


El PSC considera que ara és el moment de fer força contra unes polítiques 'que trenquen l'estat del benestar'. El portaveu dels socialistes, Ferran Villaseñor, ha subratllat la importància de les iniciatives que sorgeixen des del carrer.

Ferran Villaseñor

És complicat perdre aquest dia de feina però és el moment de fer pressió. Hi ha qüestions que s'estan aturant gràcies a moviments del carrer.


De la seva banda, ICV-EUiA considera que la vaga és un instrument de lluita contra les polítiques 'austeres i suïcides' d'Artur Mas, Mariano Rajoy i la Unió Europea (UE). El portaveu ecosocialista, Joan Calderon, ha animat els santcugatencs a reivindicar 'el que ens estan prenent'.

Joan Calderon

És una jornada de vaga, de lluita. És un dia de dignitat i de sortir al carrer per defensar els drets que hem aconseguit i que ens volen prendre.


ERC denuncia el retrocés en drets socials, laborals i civils que està patint la societat. La presidenta local, Mireia Ingla, ha afegit que amb aquesta vaga les reivindicacions socials s'ajunten amb les nacionals.

Mireia Ingla

Ara més que mai, i tenint en compte el retrocés en drets que patim, tenim moltes raons per sortir al carrer i manifestar-nos.


Ciutadans (C's) afirma que hi ha més d'un motiu per convocar una vaga i emplaça govern, oposició, comunitats autònomes, sindicats i patronal ha fer un pacte d'estat per sortir de la crisi. La candidata número 15 de C's a les properes eleccions, Carme Gómez, ha destacat que aquesta ha de ser la solució per reactivar l'economia.

Carme Gómez

C's demana que el govern, oposició, comunitats autònomes, patronal i sindicats arribin a un pacte d'estat per sortir de la crisi.


Solidaritat Catalana per la Independència (SI), per la seva banda, ha denunciat que la jornada de vaga és la resposta a les polítiques de CiU i PP. El candidat número 53 de les llistes de SI, Jordi Manchón, ha lamentat la doble crisi que pateix Catalunya amb la crisi mundial i l'espoli a la qual està sotmesa, tot confiant que comenci a canviar després de les eleccions.

Jordi Manchon

La jornada d'avui és úna resposta a les polítiques de CiU i PP contra la classe treballadora. I Catalunya, a més, pateix una doble crisi per culpa de l'espoli.


Tots aquests partits polítics participen a partir d'aquest dijous en el cicle d'entrevistes electorals de Cugat.cat.

La CUP, que es presenta per primera vegada al Parlament, veu la mobilització com un èxit però lamenta l'actuació 'intimidatòria' de les forces policials i exigeix la dimissió del conseller d'Interior Felip Puig.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.