Romeva estableix les claus determinants per a l'acceptació de Catalunya a la UE


Temes relacionats

ICV critica el 'desmantellament' dels serveis públics (16/nov/12)

Un miler de persones es manifesten per un repartiment més igualitari de la crisi (14/nov/12)

ICV-EUiA vol que tothom segueixi la vaga (12/nov/12)

Milà demana a Puig que 's'aturi' i no col·labori més en els desnonaments (11/nov/12)

El dret a decidir i uns millors drets socials, tret de sortida de la campanya d'ICV-EUiA ( 8/nov/12)

Romeva es ratifica amb la carta a la CE sobre les amenaces militars (24/oct/12)


  • Comparteix:

L'eurodiputat d'ICV, el santcugatenc Raül Romeva, situa els resultats d'un referèndum i la voluntat política catalana com els elements claus per determinar la cabuda d'una possible Catalunya independent a la Unió Europea (UE). Romeva ho ha dit aquest diumenge en l'acte central de campanya dels ecosocialistes a la ciutat, on ha criticat les retallades del govern i ha proposat una reducció de la despesa institucional i més impostos mediambientals com a alternatives per fer front al dèficit públic.

L'acte central de campanya d'ICV a la ciutat ha girat al voltant de la integració o no de Catalunya a la Unió Europea en un possible cas d'independència. Els ecosocialistes són conscients de la demanda social en la qüestió de l'autodeterminació que, segons Romeva, requereix una reacció per part de les institucions. Des de la seva posició com a eurodiputat, Romeva ha advertit que ara per ara la Unió Europea està 'expectant' i que només els resultats d'un referèndum i la voluntat política catalana seran decisius per a l'acceptació de Catalunya dins la comunitat europea.

Raül Romeva

No faria cap presumpció d'entrada. No se sap si quedarem dins o fora. Cal plantejar democràticament un procés de consulta i normalització institucional.


En aquest sentit, el copresident d'ICV-EUiA a la ciutat Xavier Boix ha defensat el dret a decidir del poble català i ha confirmat el suport ecosocialista per dur a terme un referèndum i determinar el futur de Catalunya.

Xavier Boix

El poble té el dret de decidir el seu futur i el país que vol. Ens sumarem a la majoria perquè la gent parli mitjançant un referèndum.


En paral·lel, Romeva ha criticat les retallades en educació i sanitat per part de la Generalitat, i ha dit que per reduir el dèficit públic es pot recórrer a alternatives com la disminució de despeses institucionals i la imposició de taxes mediambientals. L'eurodiputat també ha atribuït part de culpa de la crisi econòmica a la 'mala política' que s'ha fet des dels estats i que impedeix la intervenció de la Unió Europea en qüestions com la política fiscal i econòmica dels països europeus.

L'acte central de campanya d'ICV ha tingut lloc aquest diumenge a la taverna Can Vador, on s'ha aplegat una cinquantena de persones.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.