ERC assegura que Catalunya independent ha de continuar dins la UE


Temes relacionats

Divergència entre els partits pel futur polític i econòmic de Catalunya (16/nov/12)

ERC es compromet a invertir al Leonardo da Vinci (15/nov/12)

Els partits polítics valoren la vaga general a Cugat.cat (14/nov/12)

L'eix nacional i la crisi econòmica, principals punts de debat entre els joves (13/nov/12)

Tardà (ERC): 'L'autonomisme està enterrat, el que cal és fer un pas endavant' (12/nov/12)

Sanglas diu que dividir els catalans per cognoms atempta contra la convivència (11/nov/12)

ERC situa la hisenda pròpia com a primera estructura d'estat a construir ( 9/nov/12)

ERC vol un Estat independent per acabar amb les desigualtats socials ( 8/nov/12)


  • Comparteix:

Mireia Ingla durant l'entrevista a Cugat.cat

Mireia Ingla durant l'entrevista a Cugat.cat

ERC aposta per una Catalunya independent dins la Unió Europea (UE). En aquest sentit, la presidenta local, Mireia Ingla, assegura que qui digui que el país sortiria de l'àmbit europeu 'menteix'. A més, Ingla ha desmentit que amb la independència les pensions estiguin en perill i que els cognoms castellans s'hagin de canviar. La republicana assegura, a més, que Catalunya genera suficient riquesa per poder-se gestionar sola i ha afegit que les llengües oficials del possible estat català serien tant el català com el castellà.



Durant l'entrevista electoral de Cugat.cat (91.5FM), la presidenta local d'ERC, Mireia Ingla, ha explicat que el seu partit no es planteja que la futura Catalunya independent estigui fora de la Unió Europea (UE). Segons la republicana, els catalans són europeistes i és per això que no es pot pensar en un altre escenari.

Mireia Ingla

Qui digui que Catalunya no formarà part de la UE menteix. No ens plantegem l'opció de ser fora de la UE. Vam parlar nosaltres abans de l'UE que Espanya.


Ingla ha explicat que si guanyessin les eleccions del 25N i la independència de Catalunya depengués del seu partit, la declararien aquell mateix dia. Segons ERC, el 'no' del govern espanyol sempre hi serà i és per això que s'ha d'anar a buscar l'ampara internacional.

Els republicans creuen que Catalunya és viable econòmicament fora de l'Estat espanyol perquè genera prou riquesa i és per això que creuen que és necessari gestionar-la des d'aquí. En aquest sentit, Mireia Ingla ha dit no tenir por dels boicots espanyols als productes catalans per dues raons: perquè ja els han patit, i perquè cada cop més les empreses catalans miren a l'exterior i es focalitzen fora d'Espanya.

La republicana ha desmentit també que les pensions no es perdran si Catalunya és independent, com s'ha alertat des del govern espanyol, i que els cognoms castellans, com García, no s'hauran de canviar com diu el PP.

Ingla ha afegit, a més, que les llengües oficial del país haurien de ser el català i el castellà. ERC defensa la inclusió del castellà perquè 'és la llengua materna de molts catalans'. En aquest sentit, els republicans defensen un procés independent 'majoritari i inclusiu' on han de caber totes les realitats socials i identitàries de Catalunya.

Mireia Ingla

Com no ha de ser el castellà un idioma oficial si hi ha molts catalans que la tenen com la seva primera llengua? El nostre procés independent vol ser majoritari i inclusiu.


ERC aposta per una economia eficient on es reforci el comerç, el turisme, els serveis i les petites i mitjanes empreses. Mireia Ingla ha criticat les retallades dutes a teme per CiU i ha dit que s'ha d'aplicar l'austerirar a qui més té i no qui més pateix com s'està fent ara. En aquest sentit, Ingla ha afegit que ells aposten per eliminar les diputacions i retallar en defensa, però mai tocar l'educació perquè 'això hipoteca a un país'.

L'objectiu dels republicans és situar-se com la segona força a Catalunya i, sobretot, aconseguir ser 'decisius' en el futur govern. Per Ingla, el fet que el PP aconsegueixi, finalment, ser la segona força seria un 'fracàs' per al país i, que el Parlament no aconseguís una àmplia majoria representativa de sobirania una 'decepció'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.