Conesa (CiU): 'Un estat propi milloraria la situació econòmica de Catalunya'


Temes relacionats

Puig diu que els dirigents espanyols tenen por de la força dels catalans (22/nov/12)

Rigau confirma que el trasllat del Leonardo segueix a l'agenda de CiU (20/nov/12)

Divergència entre els partits pel futur polític i econòmic de Catalunya (16/nov/12)

Els partits polítics valoren la vaga general a Cugat.cat (14/nov/12)

L'eix nacional i la crisi econòmica, principals punts de debat entre els joves (13/nov/12)

El conseller d'Economia critica les retallades imposades per Europa ( 9/nov/12)

CiU comença la campanya desplegant una senyera gegant a la plaça d'Octavià ( 8/nov/12)


  • Comparteix:

Conesa durant l'entrevista

Conesa durant l'entrevista

CiU demana la confiança als santcugatencs per aconseguir un estat propi que permeti millorar la qualitat de vida dels catalans. En l'entrevista electoral a Cugat.cat, la membre de l'executiva de CiU Mercè Conesa assegura que el model de l'Estat espanyol està esgotat i que cal plantejar la propera legislatura com el moment perquè Catalunya iniciï del camí cap a l'estat propi.



Segons Conesa, l'estat propi que proposen és l'equivalent a qualsevol país que tingui la seva bandera a les Nacions Unides, tot i que el programa electoral de la federació no inclou la paraula 'independència'. La dirigent de CiU assegura que l'aposta per l'estat propi és ferma i que una proposta de pacte fiscal per part del govern espanyol seria rebutjada per la federació, ja que no està inclosa en el programa que porten als comicis.

Mercè Conesa

Ens hem compromés amb el poble amb un canvi més profund que és el que s'explica en el programa electoral.


Conesa ha assegurat que 'Es pot demostrar objectivament que les polítiques de l'Estat espanyol maltracten Catalunya' i és per això, entre d'altres motius, que considera que no aporta 'res positiu' pertànyer a aquest estat'.

La representant de la federació nacionalista també ha explicat que 'si cal' continuaran retallant, però que tot dependrà del context i les prioritats d'Europa. Conesa s'ha mostra favorable a gravar les rendes més altes per finançar les polítiques socials, tot i defensar la retirada de l'impost de successions 'perquè era una promesa electoral'.

La membre de l'executiva de CiU també ha advertit que cap tractat europeu diu que Catalunya quedaria fora de la Unió Europea (UE) en cas de ser un nou estat, tot i declaracions recents de dirigents de la Comissió Europea. En aquest sentit, ha recordat que els catalans ja són ciutadans europeus i que, per tant, tenen uns drets establerts per la UE que no es podrien perdre.

Mercè Conesa

La normativa europea preveu les possibilitats quan un estat s'incorporar des de fora però mai no ha regulat què passa amb un territori que ja és dins. Som ciutadans de ple dret de la UE.


Per a Sant Cugat i el Vallès Ocidental, la dirigent convergent vol que el proper govern prioritzi el nou institut Leonardo da Vinci i estudiar que l'Hospital General de Catalunya (HGC) es converteixi en el centre que atengués la població de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.