MES treballa per presentar-se a les municipals a Sant Cugat


Temes relacionats

Villaseñor descarta encapçalar cap candidatura a les municipals (17/gen/15)

NECat i Moviment Catalunya funden MES amb presència santcugatenca (30/nov/14)

Sant Cugat no tindrà candidatura conjunta de les esquerres (25/nov/14)


  • Comparteix:

Moment del congrés fundacional / Foto : ACN

Moment del congrés fundacional / Foto : ACN

Moviment d'Esquerres (MES) vol concórrer a les eleccions municipals a Sant Cugat. Per això la formació, que aquest dissabte ha celebrat el seu congrés fundacional fruit de la unió de Moviment Catalunya i Nova Esquerra Catalana (NECat), encetarà les negociacions formals amb altres partits amb presència local per poder presentar-se de manera conjunta.

Moviment d'Esquerres s'ha presentat en societat aquest dissabte amb el seu congrés fundacional, celebrat a Barcelona. Ho ha fet amb un missatge clar: un dels primers objectius és concórrer a les eleccions i les municipals seran la primera fita per 'facilitar el canvi a govern d'esquerres als ajuntaments'.

De fet, el nou partit sorgit de la fusió de Moviment Catalunya i Nova Esquerra Catalana (NECat) ja té 45 llistes tancades amb ERC, tres amb ICV i tres més en què concorre individualment. El partit està negociant a més de 200 municipis i, en el cas de Sant Cugat, la intenció és estar present a les eleccions municipals, tot i que segurament serà juntament amb alguna altra formació, segons ha avançat a Cugat.cat el membre santcugatenc de MES, Josep Maria Balcells.

Josep Maria Balcells

No anirem com una candidatura aïlada, sinó que ens afegirem o donarem suport a alguna altra força d'esquerres. Hi serem segur, però segurament no sols.


Balcells ha explicat que la formació ha tingut 'contactes informals' amb altres partits amb presència local, però que encetarà les negociacions una vegada la nova formació s'hagi presentat a Sant Cugat. Aquest acte tindrà lloc aquest dimarts a dos quarts de vuit del vespre a la Casa de Cultura i tindrà la presència de l'excap del grup municipal del PSC a l'Ajuntament de Barcelona Jordi Martí i de l'exalcaldessa de Roses (PSC) Magda Casamitjana. També servirà com a assemblea per encarar la posada en marxa de l'agrupació local de MES.

De moment, MES ha aprovat aquest dissabte els seus eixos programàtics, el codi ètic, els estatuts i s'ha escollit el consell polític. Aquest està format per una seixantena de persones, entre les quals hi ha els santcugatencs Àlvar Roda, Jordi Angusto, Joan Gaya, Francesc Osan i Ferran Villaseñor. Aquest consell serà l'encarregat de nomenar la junta de direcció.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.