Valldoreix Decideix obre un procés de primàries per triar presidenciable a l'EMD


  • Comparteix:

Moment de la presentació del procés de primàries

Moment de la presentació del procés de primàries

Valldoreix Decideix, la coalició d'esquerres formada per als Veïns i Veïnes Progressistes, ICV, ERC, MES i Procés Constituent, s'ha presentat aquest dimecres en societat i amb un procés de primàries per endavant per elegir una candidatura d''ampli consens' per a la presidència de l'EMD. Les primàries seran obertes a tots els valldoreixencs amb la presentació prèvia de 10 avals, que han d'incloure dos de cada un dels partits que en formen part. El 7 de febrer és la data límit per presentar candidatures, les votacions començaran el 21 d'aquell mateix mes i es tancaran el 25, quatre dies més tard, quan es faci l'escrutini final obert al públic.

L'Associació de Veïns i Veïnes Progressistes de Valldoreix ha promogut una candidatura de 'confluència veïnal' per a la presidència de l'EMD del territori amb el suport d'ICV, ERC, MES i Procés Constituent sota el nom de Valldoreix Decideix. Tot i la representació d'aquests partits, la coalició està oberta a noves incorporacions, ja sigui en forma de partit o entitat, o bé a títol individual. En aquest sentit, les primàries que han presentat estan, de fet, obertes a tothom, que sigui resident a Valldoreix, i que aporti els avals necessaris, però sense l'obligatorietat de formar part d'alguna d'aquestes formacions promotores, com ha explicat el president dels Veïns Progressistes, Xavier Lecina.

Xavier Lecina

El motiu d'aquestes primàries és escollir un candidat d'ampli consens. Hem cregut positiu posar a l'abast de tots els valldoreixencs la possibilitat de presentar-se i votar.


L'únic requisit que es demana és la inscripció prèvia a un registre de votants i subscriure una carta-compromís de les Bases de la Candidatura, que es podrà signar fins el mateix moment de la votació. Una Comissió de Garanties, formada per tres persones, vetllarà per la 'pulcritud i transparència del procés'.

La presentació de candidatures estarà oberta fins al 7 de febrer. El dissabte 21 començaran les votacions, que podran exercir tots els valldoreixencs majors de 16 anys. Aquell dia les urnes estaran instal·lades al mercadet que es fa al costat de l'estació de FGC de Valldoreix. Els dies 24 i 25 de febrer es tornarà a celebrar una altra jornada de votacions al Casalet. Serà el dimecres 25, a partir de les vuit del vespre al Nou Espai Cultural (NEC), quan s'iniciï l'escrutini que serà públic i obert a tothom.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.