La CUP no presentarà candidat a l'EMD ni demanarà el vot per cap partit


  • Comparteix:

Un dels actes recents de la CUP per a les municipals

Un dels actes recents de la CUP per a les municipals

La CUP descarta presentar un candidat a la presidència de l'EMD de Valldoreix. El seu portaveu, Guim Pros, explica a Cugat.cat que la implantació de la formació a Valldoreix no està prou consolidada per presentar un presidenciable.

En la tertúlia d''El Gall del Monestir', Pros ha explicat que, a diferència de fa quatre anys, la CUP no lluitarà per la presidència de l'EMD.

Guim Pros

Vam valorar que la nostra implantació és més aviat nul·la i entenem que la candidatura de Veïns Progressistes recull de manera bastant fidel el que la CUP vindria a fer a Valldoreix.


Segons Pros, la CUP està estudiant si recomanar el vot per a la candidatura Valldoreix Decideix, de la qual forma part l'Associació de Veïns i Veïnes Progressistes.

Descartar la candidatura a la presidència de l'EMD no implica que la CUP renunciï a tenir vocals a la propera junta de veïns. Això es deu al fet que l'elecció del president de l'EMD és directa però el repartitment dels vocals es fa a partir dels vots que els partits obtenen a Valldoreix en l'urna per elegir els regidors del ple de Sant Cugat.

A les darreres eleccions a l'EMD, la CUP va obtenir un 5,75% dels sufragis.

Puntualització de la CUP
Poques hores després de les declaracions de Pros, la CUP ha emès un comunicat on ha contextualitzat el posicionament respecte les eleccions a l’EMD. En el text, els independentistes deixen clar que no demanaran el vot per a cap altra opció. Tot i això, desitja que Procés Constituent, partit amb el qual forma coalició a les municipals, obtingui els millors resultats possibles amb la candidatura de Valldoreix Decideix, en la qual està encabida la força que lideren Teresa Forcades i Arcadi Oliveres.

La CUP admet que no ha pogut participar amb regularitat a Valldoreix per arrelar el seu projecte i que, per això, no presentarà candidatura ‘només pel simple fet de buscar cadires a les institucions’. Els independentistes remarquen, però, que tenen propostes per a Valldoreix i que les inclouran al programa electoral de les municipals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.