L'EMD canviarà el redactat dels usos del Casal de Cultura a instàncies del Síndic


Temes relacionats

Valldoreix Decideix assegura que l'EMD veta l'ús d'equipaments per criteris polítics ( 7/mar/15)

L'EMD recorda que l'ús dels equipaments depèn d'un reglament intern ( 7/mar/15)


  • Comparteix:

El reglament del Casal de Cultura pateix canvis

El reglament del Casal de Cultura pateix canvis

L'EMD modificarà el reglament d'usos del Casal de Cultura de Valldoreix per recomanació del Síndic de Greuges local per evitar ambigüitats en la cessió de l'espai per activitats que no siguin de caràcter cultural o lúdic. Aquesta decisió arriba després que Valldoreix Decideix carregués contra l'equip de govern per negar la utilització de l'equipament per a un acte polític.

En un comunicat publicat aquest dimarts a les xarxes socials, l'entitat municipal dóna resposta a la queixa de Valldoreix Decideix per la negativa d'emprar el Casal de Cultura per fer un acte polític. Una queixa que la formació va fer arribar a l'oficina local del Síndic.

Ara, després de les recomanacions fetes pel síndic local, Jaume Clavell, l'EMD ha anunciat que canviarà el redactat d'usos per evitar 'ambigüitats en la seva aplicació discrecional' quan es tracta d'activitats polítiques. L'entitat municipal explica que els suggeriments del síndic 'han fet prendre consciència de les deficiències del reglament i de les conseqüències de la seva manca de claredat'. Per aquest motiu, l'EMD farà els canvis pertinents -no concreta quins- en el proper redactat de les ordenances fiscals de Valldoreix per 'evitar possibles males interpretacions'.

Arran d'aquesta incidència ara fa un mes, l'EMD va justificar la seva actuació dient que l'ús dels equipaments públics depenia d'un reglament intern que no permet fer-hi actes electorals. En el comunicat d'aquest dimarts, l'entitat explica que en la sol·licitud d'informació per part del Síndic va reconèixer el caràcter ambigu de l'article referit a l'ús de les dependències del casal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.