SI vol pressupostos participatius perquè Sant Cugat decideixi de forma real


  • Comparteix:

Iban Lapeira i Maria Rosa Comellas

Iban Lapeira i Maria Rosa Comellas

Solidaritat Catalana per la Independència (SI), sense presència al ple, inclou els pressupostos participatius vinculants en el seu programa electoral per a les municipals amb l'objectiu de fer-los realitat amb una modificació del reglament dels òrgans de participació de la ciutat, que també incorpori fer consultes populars. L'alcaldable de SI a Sant Cugat, Maria Rosa Comellas, ha presentat aquest dijous la proposta en un acte a la Casa de Cultura, en què ha participat Iban Lapeira, regidor i alcaldable del partit a Vic, on l'experiència ha permès 'garantir la participació' dels vigatans en temes de ciutat.

La introducció de la proposta a l'Ajuntament de Vic va ser una condició per aprovar els comptes municipals, tal com explica el regidor i alcaldable de SI a la capital osonenca, Ibán Lapeira. Una aposta que ha permès els vigatans pronunciar-se sobre a què destinar els 200.000 euros que s'han reservat del pressupost ordinari.

Per Lapeira, aquesta iniciativa és clau per garantir de forma real la participació de la ciutadania i acostar-la al dia a dia de l'administració local.

Iban Lapeira

És important que la ciutat prengui protagonisme a l'hora de decidir. No n'hi ha prou cada quatre anys.


L'objectiu de SI a Vic és aconseguir que la partida dels pressupostos participatius sigui de l'1% dels comptes ordinaris. Una experiència en la qual s'emmiralla la secció local de la formació amb una Maria Rosa Comellas que es mostra convençuda de la participació dels santcugatencs amb mecanismes de caràcter vinculants.

Maria Rosa Comellas

Si modifiquem el reglament de participació ciutadana i fem pedagogia, això ho tenim guanyat.


Comellas ha explicat que el partit està estudiant com adaptar els pressupostos participatius a la ciutat, tot i que té clar que la iniciativa requereix d'una modificació del Reglament Orgànic Municipal (ROM) pel que fa als consells de ciutat i consells de barri, i que també introdueixi la possibilitat de fer consultes populars sobre temes de ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.