Les JERC reclamen polítiques socials i d'oci per a la joventut 'expulsada' per CiU


  • Comparteix:

El cap de llista de les JERC, Èric Gómez, a l'esquerra, i el seu portaveu, Lluc Cahís, amb l'alcaldable Mireia Ingla

El cap de llista de les JERC, Èric Gómez, a l'esquerra, i el seu portaveu, Lluc Cahís, amb l'alcaldable Mireia Ingla

Les polítiques d'educació, oci i habitatge centren les propostes del programa electoral de les JERC, que s'inclourà al de la coalició ERC-MES per a les eleccions municipals. Entre altres demandes, els joves republicans reclamen un increment del parc d'habitatge protegit per a joves, un Pacte de Nit que garanteixi l'oci nocturn i una millor gestió de les aules d'estudi. El lema de les JERC per a la campanya, 'Sant Cugat t'expulsa, no et conformis', denuncia la manca de suport als joves del govern municipal de CiU.

El cap de llista de les JERC, Èric Gómez, acusa el govern municipal de CiU de postergar les polítiques adreçades als joves, un col·lectiu que representa un quart de la població de la ciutat.

Èric Gómez

És un programa que vol donar resposta a la situació del jovent santcugatenc, que se sent expulsat de la ciuat. El consistori no té la joventut com a prioritat, mai ho ha estat per CiU.


Les JERC carreguen contra l'Ajuntament per haver descuidat els joves en matèria d'habitatge, oci, formació, treball, salut, participació, cultura, esports, mobilitat, nova ciutadania i polítiques de gènere i LGTBI. Les joventuts republicanes asseguren que aquestes mancances obliguen els santcugatencs a marxar a altres poblacions en busca de serveis i oportunitats que Sant Cugat no els facilita.

Entre les diferents propostes, les JERC demanen una oferta adequada d'aules d'estudi, oferta pública de Cicles Formatius al futur Institut Leonardo da Vinci, reinstaurar el programa 'Som Joves' del Servei Municipal d'Ocupació, augmentar el parc de lloguer social per a joves, fomentar la participació ciutadana i l'associacionisme, impulsar el Pacte de Nit, garantir una sala de concerts i crear una casa d'acollida per a persones immigrades.

El programa electoral de les JERC va ser aprovat en assemblea dimecres passat i s'inclourà en el programa de la coalició ERC-MES, que es presentarà el 27 d'abril.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.