Què proposen els partits en Serveis a les Persones per al proper mandat?


  • Comparteix:

Santcugatencs pel carrer

Santcugatencs pel carrer

L'habitatge per a joves i gent gran, les escoles bressol i la tarifació social centren les principals propostes dels partits per al proper mandat en l'àmbit dels Serveis a les Persones. Els 10 alcaldables han explicat a Cugat.cat què farien en aquesta àrea si governessin la ciutat.



CiU
L'alcaldable de CiU, Mercè Conesa, ha explicat que volen mantenir i, fins i tot, incrementar el pressupost en acció social i ensenyament, si repeteixen a l'equip de govern. La federació nacionalista proposta un pla d'inversió dotat en 500.000 euros per al manteniment de les escoles públiques de primària.

PP
El cap de llista del PP, Jordi Carreras, proposa la creació d'una regidoria de Família i més bonificacions per a famílies nombroses, monoparentals i matrimonis joves.

PSC
El candidat del PSC, Pere Soler, té com a principal prioritat lluitar contra les desigualtats socials. Soler ha explicat que proposen garantir els serveis bàsics energètics.

ICV-EUiA
L'alcaldable d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana, proposa implementar una ajuda per a les persones més vulnerables, incrementar l'assistència domiciliària i millorar la tarifació social, sobretot a les escoles bressol i a la part de menjador.

CUP-PC
La cap de llista de la CUP-PC, Núria Gibert, creu que els Serveis a les Persones han de ser universals i s'ha de garantir l'accés per a tota la ciutadania. Proposen que les quotes que es paguen guardin relació amb el criteri de renda (tarifació social), sobretot pel que fa a les escoles bressol.

ERC
La número 1 de la llista d'ERC-MES, Mireia Ingla, ha explicat que tenen un pla de lluita contra la pobresa i proposen una reducció de l'IBI per a les famílies amb dificultats econòmiques, encara que siguin puntuals. També aposten per la tarifació social a les escoles bressol, de música i a les activitats extraescolars.

C's
L'alcaldable de C's, Aldo Ciprián, aposta rescatar les persones i proposa més habitatge públic per als joves amb uns preus 'realment socials'.

uaSC
El candidat de la uaSC, Jaume Massanés, proposa ampliar el fons per a l'habitatge per a les persones que pateixen desnonaments i fer pisos compartits per a la gent gran.

SI
La número 1 de SI, Maria Rosa Comellas, assegura que augmentaran les ajudes socials, sobretot per a alimentació, habitatges, salut i escoles bressol.

VOX-FiV
El cap de llista de VOX-FiV, Ignacio Garriga, ha explicat que desenvoluparan un pla integral de la família i l'ancià que es beneficiï de bonificacions per a les zones blaves i el comerç.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.