Què proposen els partits en Economia per al proper mandat?


  • Comparteix:

L'atur es manté com una de les principals preocupacions de les formacions que es presenten a les eleccions / Foto: ACN

L'atur es manté com una de les principals preocupacions de les formacions que es presenten a les eleccions / Foto: ACN

La reducció de l'atur és l'objectiu principal dels partits en l'àmbit d'Economia per al proper mandat. La recepta per a la recuperació varia segons la formació, amb propostes que passen per la reducció d'impostos, l'aposta per l'economia social, el foment de l'emprenedoria, l'eliminació de càrrecs polítics i l'exercici de la sobirania fiscal. Els 10 alcaldables han explicat a Cugat.cat quines són les mesures que aplicarien a l'àrea d'Economia si governessin la ciutat.



CiU
Per a l'alcaldable de CiU, Mercè Conesa, la prioritat és mantenir la creació de llocs de treball i garantir les oportunitats laborals de tots els ciutadans. Conesa aposta per atraure empreses que generin ocupació i establir-hi convenis amb el Servei d'Ocupació Municipal (SOM) per donar feia a santcugatencs a l'atur.

PP
El cap de llista del PP, Jordi Carreras, proposa reduir els impostos, com l'IBI, i demostrar que el discurs 'Espanya ens roba' és fals, ja que part dels ingressos que rep el consistori provenen de transferències estatals.

PSC
El candidat del PSC, Pere Soler, també destaca l'atur com a principal maldecap de l'àrea econòmica. Els socialistes defensen la creativitat empresarial, la innovació i l'emprenedoria com a mesures per reactivar l'economia santcugatenca i crear ocupació.

ICV-EUiA
L'alcaldable d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana, assegura que reduirà la càrrega de polítics i càrrecs de confiança de l'Ajuntament, i les despeses de subministraments i manteniment de la ciutat. La formació ecosocialista proposa també un pla de xoc contra l'atur juvenil i la implementació d'una tarifació social real.

CUP-PC
Les principals preocupacions de la cap de llista de la CUP-PC, Núria Gibert, són l'atur i la precarietat laboral. Gibert aposta per l'economia social i solidària i la creació d'un viver d'empreses cooperatives de titularitat municipal.

ERC
La candidata de la llista d'ERC-MES, Mireia Ingla, centra les seves preocupacions en l'atur juvenil. Els republicans volen crear una finestreta única per agilitzar els tràmits administratius per a emprenedors i empreses. També aposten per establir convenis entre l'Ajuntament i entitats financeres per concedir crèdits a emprenedors joves.

C's
L'alcaldable de C's, Aldo Ciprián, centra el seu discurs en la transparència i l'austeritat. Ciprián assegura que l'Ajuntament té un deute de 64 milions d'euros del qual no ha estat capaç d'identificar la procedència. A més, aposta per reduir el valor cadastral de la ciutat i revisar les subvencions a entitats.

uaSC
El cap de llista de la uaSC, Jaume Massanés, veu necessari fer una auditoria a l'Ajuntament i a Promusa. Massanés també proposa exigir els impostos no cobrats i reduir la morositat.

SI
La número 1 de SI, Maria Rosa Comellas, assegura que exerciran la sobirania fiscal des del consistori. La formació independentista ingressarà l'IVA i l'IRPF a l'Agència Tributària de Catalunya. Altres propostes de SI són l'impuls a les cooperatives, el comerç de proximitat i els pressupostos participatius.

VOX-FiV
El candidat de VOX-FiV, Ignacio Garriga, vol reduir l'estructura de l'Ajuntament i les despeses públiques i polítiques. Aposta per rebaixar els impostos i, amb els diners estalviats, desenvolupar un pla integral d'ajut a la família.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.