Què proposen els partits en Serveis Urbans per al proper mandat?


  • Comparteix:

La millora del servei de transport públic es troba al programa d'alguns alcaldables / Foto: Localpress

La millora del servei de transport públic es troba al programa d'alguns alcaldables / Foto: Localpress

La millora del transport públic, la remunicipalització de la gestió de l'aigua i la participació ciutadana centren les principals propostes dels partits per al proper mandat en l'àmbit dels Serveis Urbans. Els 10 alcaldables han explicat a Cugat.cat què farien en aquesta àrea si governessin la ciutat.



CiU
L'alcaldable de CiU, Mercè Conesa, ha explicat que té com a objectiu mantenir l'entorn urbà per fer-lo accessible. Això passa per invertir en places i jardins perquè 'totes les persones hi puguin fer vida' tot renovant dels jocs infantils.

PP
El cap de llista del PP, Jordi Carreras, proposa canviar el Pla de Mobilitat Urbana i millorar el servei de recollida d'escombraries.

PSC
El candidat del PSC, Pere Soler, té com a objectiu reforçar 'punts de reconnexió de la ciutat', com els eixos de nova construcció com l'entorn de la B-30 i l'avinguda del Baixador. Soler també es marca com a prioritat el 'microurbanisme' dels barris de la ciutat.

ICV-EUiA
L'alcaldable d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana, marca el medi ambient com a eix de les seves propostes en l'àmbit dels Serveis Urbans. La candidata ecosocialista proposa engegar un debat per 'remunicipalitzar' l'aigua, disminuir el consum d'aquest bé, implementar una política de 'residus zero', augmentar la qualitat i quantitat de la recollida selectiva i establir un pla local d'energia amb les renovables com a element principal.

CUP-PC
La cap de llista de la CUP-PC, Núria Gibert, creu que els Serveis Urbans han de ser de 'titularitat pública', sobretot els més 'essencials', com l'aigua, la llum, el transport. Així, la coalició proposa la remunicipalització i l'aturada a la cessió a empreses privades a la gestió i control d'aquests serveis, que contribuiria, segons el partit, a millorar la rendibilitat social i les condicions laborals dels treballadors.

ERC
La número 1 de la llista d'ERC-MES, Mireia Ingla, creu que s'han de tenir en compte les polítiques de participació ciutadana i que cal 'consolidar amb dotació econòmica' i dur a terme el Pla d'Equipaments.

C's
L'alcaldable de C's, Aldo Ciprián, proposa millorar la qualitat dels serveis urbans a la ciutat, amb el compromís que Sant Cugat se situï a la zona 1 de FGC. A més, la formació vol que hi hagi bonificacions per als usuaris dels Túnels de Vallvidrera i línies semidirectes d'autobús entre Mira-sol i el centre de la ciutat.

uaSC
El candidat de la uaSC, Jaume Massanés, vol revisar els serveis i contractes de l'Ajuntament en l'àmbit dels Serveis Urbans. Una altra proposta Massanés és crear una tinència d'alcaldia de descentralització i municipalitzar serveis per reduir l'atur.

SI
La número 1 de SI, Maria Rosa Comellas, proposa augmentar la freqüència de pas dels autobusos urbans i interurbans, així com demanar que Sant Cugat se situi a zona 1 de FGC. La formació independentista vol impulsar els plans de barri necessaris perquè els districtes de la ciutat puguin obtenir 'l'asfaltat, l'enllumenat i el clavegueram', així com garantir una millor seguretat ciutadana.

VOX-FiV
El cap de llista de VOX-FiV, Ignacio Garriga, vol replantejar la manera en què la ciutat creix, així com concretar en quines zones es construeix o no habitatge social, tot tenint en compte l'opinió dels veïns.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.