La participació ciutadana vertebra el programa electoral de la CUP-PC


  • Comparteix:

La coalició, al Terra Dolça / Foto: CUP

La coalició, al Terra Dolça / Foto: CUP

La CUP i Procés Constituent han elaborat, amb aportacions de santcugatencs i entitats, un programa electoral amb més de 400 línies d'actuació que pivoten sobre la participació ciutadana. La coalició ha avançat aquest dimarts algunes de les propostes com la promoció de consultes populars, la reformulació dels consells de barri i la creació d'un viver municipal de cooperatives i economia social.

La cap de llista de la formació, Núria Gibert, ha posat en valor l'alta implicació ciutadana en l'elaboració del programa electoral en l'últim any. És aquest tarannà participatiu, precisament, el que ha vertebrat el programa electoral de la formació que ha avançat amb la definició de sis eixos temàtics: radicalització de la democràcia, economia social, polítiques socials, cultura, model territorial sostenible i medi ambient.

Uns eixos que la CUP-Procés ha traduït en propostes concretes com la promoció de consultes populars, la creació d'un viver municipal de cooperatives i la creació d'espais autogestionats per joves. L'etiqueta participativa també es deixa sentir en la voluntat de construir espais polivalents de format mitjà al centre i districtes, la reformulació dels consells de barri i l'assoliment d'un marc de protecció 'integral i definitiu' per a la serra de Collserola.

L'alcaldable Núria Gibert reitera la necessitat d'acostar la ciutadania a l'administració amb processos de participació 'reals'.

Núria Gibert

La participació no s'aprén d'un dia per a l'altre. Nosaltres també estem aprenent d'alguna manera.


Des de Procés Constituent, el número 8 a les llistes, Antonio Ontañón, ha afegit que proposta de democràcia participativa del partit queda reforçada amb el marcat caràcter assembleari de les dues formacions.

La coalició, que publicarà en les properes jornades el programa electoral a la seva web, ha aprofitat per definir els seus 'principis polítics': un Sant Cugat igualitari que dinamitzi el teixit associatiu i garanteixi una ciutat més viva i participativa. També aposten per un municipi solidari, econòmica, social i territorialment sostenible, que aposti per la plena sobirania i un procés constituent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.