#estc: Coneix el sistema per elegir l'alcalde i els regidors de l'Ajuntament


  • Comparteix:

Més de 60.000 santcugatencs estan cridats a les urnes el diumenge 24 de maig per elegir el nou govern municipal. El cens, que ha crescut 5.000 persones des dels últims comicis locals, inclou persones majors d'edat i empadronades a Sant Cugat abans del 30 de gener del 2015.

Per a aquestes eleccions, la ciutat habilita 26 col·legis electorals repartits per tot el territori. 17 al centre de la ciutat, tres a Mira-sol, tres a la Floresta, un a les Planes i dos a Valldoreix, que també elegeix el president de l'EMD. El vot es pot efectuar des de les nou del matí fins les vuit del vespre i cal portar el DNI.

Els electors poden triar entre 10 candidatures que compareixen a la circumscripció de Sant Cugat. Són CiU, el PP, el PSC, ICV-EUiA, la CUP-PC, ERC-MES, C's, la uaSC, SI, i VOX-FiV.

En les últimes eleccions, celebrades al 2011, CiU va ampliar la seva majoria absoluta amb un 46% dels vots i 15 regidors. La federació nacionalista, que governa la ciutat ininterrompudament des del 1987, ha tingut l'oposició del PP, amb quatre regidors i el PSC, ICV i la CUP amb dos cadascun. En aquells comicis es va registrar una participació del 55,57%, la tercera xifra d'abstenció més alta registrada mai a Sant Cugat.

Les eleccions municipals definiran la composició del nou ple municipal i l'alcalde de la ciutat. Hi ha en joc 25 actes de regidor, dels quals sortirà la composició del govern local. L'equip elegit tindrà competències en assumptes com la gestió urbanística, el manteniment de carrers, parcs i jardins; la neteja, la recollida i el tractament de residus; la protecció del medi ambient, la seguretat i la protecció civil i la prestació de serveis socials.

Una vegada tanquin les urnes, es procedirà a fer el recompte de vots i abans de la mitjanit es coneixeran els resultats. Cugat.cat farà una cobertura exhaustiva de tota la campanya i jornada electoral.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.