Xarxa Solidària vol que el nou Ajuntament destini l'1% dels comptes a cooperació


  • Comparteix:

Un dels mercats solidaris a la ciutat

Un dels mercats solidaris a la ciutat

La Xarxa Solidària de Sant Cugat demana als partits que concorren a les eleccions del 24 de maig que es comprometin a destinar un 1% del pressupost municipal a cooperació al desenvolupament, la pau i els drets humans. La coordinadora d'entitats solidàries ha fet arribar als grups polítics una sèrie de propostes per mantenir i ampliar el compromís de la ciutat en aquests aspectes.

El membre de la Xarxa Solidària Juanma Valero ha explicat a Cugat.cat que creu si tots els ajuntaments augmentessin el valor de les seves donacions podrien fer millorar la situació a persones d'altres països.

Juanma Valero

Creiem que la millora de la situació de les persones a altres països podria canviar si tots els ajuntaments fessin el pas d'augmentar el valor de les donacions.


La coordinadora demana que s'elabori, amb la col·laboració de les entitats solidàries locals, un nou Pla Director Municipal de Cooperació al Desenvolupament, la Pau i els Drets Humans. Una altre punt del manifest proposa millorar la coherència de les polítiques municipals amb relació a aquests àmbits, amb especial atenció a la situació de la compra 'ètica, justa i verda' dels productes que adquireixi l'Ajuntament, així com el compromís de treballar amb banca ètica.

La Xarxa Solidària també demana que es faci 'educació per al desenvolupament', una eina que consideren 'clau' per al desenvolupament de les persones i de la convivència basada en els Drets Humans. D'altra banda, la coordinadora també vol que els partits es comprometin a defensar les persones, institucions i entitats que estan en perill per la tasca que fan a favor dels Drets Humans i la Pau.

Tots els partits polítics, excepte el PP i Ciutadans, que encara no han contestat, donen suport a la proposta. CiU també la signa, però mantindria el 0'7% del pressupost que l'Ajuntament destina actualment a cooperació. VOX-FiV assegura que dóna el vistiplau a la iniciativa, tot i que encara no ha signat el manifest.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.