ERC-MES vol potenciar l'OLH i Promusa per lluitar contra els desnonaments


  • Comparteix:

ERC-MES ha fet les propostes d'habitatge a la plaça de Sant Antoni

ERC-MES ha fet les propostes d'habitatge a la plaça de Sant Antoni

ERC-MES proposa potenciar l'Oficina Local d'Habitatge (OLH) i Promusa per vehicular propostes per lluitar contra els desnonaments i els preus de l'habitatge, que obliguen els ciutadans a marxar fora per ser dels més alts de Catalunya. La coalició també proposa engegar un programa d'ajudes per als casos de 'risc imminent', com els de famílies que han de marxar de casa per falta de mitjans. Els independentistes també aposten per la masoveria urbana i per la reducció de l'IBI per recuperar habitatges buits.

La coalició ha presentat les propostes a la plaça de Sant Antoni per visualitzar un entorn d'habitatges 'antics, petits i amb condicions precàries'. El número 9 de la llista, Francesc Duch, ha explicat que recuperar pisos buits és complicat, però es pot fer localitzant-los i establint convenis amb els propietaris, que permetrien un lloguer 'segur' per a ells i 'social' per als usuaris.

Francesc Duch

Recuperar habitatges buits és complicat, però pensem que es pot fer localitzant-los i treballant per arribar a convenis amb els privats, fins i tot, perquè hi hagi un lloguer segur per a ells i social per als usuaris.


ERC-MES també ha presentat les seves propostes de Sostenibilitat i Qualitat Urbana, on es manté la postura de defensa de Torre Negra i de la pedrera Berta i Can Fatjó perquè no puguin esdevenir abocadors. Duch ha explicat que cal donar valor i dignificar espais naturals del voltant la ciutat creant una xarxa perquè els ciutadans els puguin utilitzar, com zones agrícoles sense ús i de la serra de Collserola. Aquesta tasca es duria a terme amb la col·laboració d'entitats com El Mussol, La Floresta Parla, el Club Muntanyenc i el mateix Consorci del Parc Natural de Collserola.

En l'àmbit energètic, la coalició es proposa reduir el consum per minimitzar l'impacte de la ciutat en el medi ambient. Duch ha explicat que volen un programa d'implantació d'energies renovables i de rehabilitació energètica als edificis que ho necessitin, així com promoure la utilització de la biomassa com a font energètica.

Francesc Duch

Promouríem la generació energètica a través de la biomassa en aquells equipaments que sigui possible. Aprofitem que tenim la massa forestal de Collserola com un recurs al costat de casa.


Francesc Duch és arquitecte i ocupa la novena posició en la llista d'ERC-MES.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.