La CUP-PC es presenta a la ciutadania com 'l'única alternativa' al model CiU


  • Comparteix:

La CUP-PC es presenta a les eleccions del 24 de maig com 'l'única alternativa al model de ciutat de CiU' i amb l'objectiu d'acabar amb la majoria absoluta de l'actual govern. En l'acte central de campanya, a la plaça de Barcelona amb mig miler d'assistents, la coalició ha tingut el suport de l'impulsor de Procés Constituent, el santcugatenc Arcadi Oliveres, i el diputat de la CUP David Fernàndez, que ha posat en valor la política municipal per garantir el benestar de les persones. Oliveres ha criticat la centralització dels recursos econòmics en detriment dels ajuntaments.

Els independentistes han reivindicat el seu model d'esquerres, tot destacant la voluntat de 'recuperar el control dels serveis' de la ciutat, tal com ha explicat el número 2 de la llista electoral, Ignasi Bea. En aquest sentit, el regidor ha exemplificat que, gràcies a la municipalització de la zona blava, es pugui finançar habitatges de Promusa. També en referència a la vivenda, la formació no vol més casos de 'noumarxats', és a dir, persones que han de marxar de la ciutat perquè no es poden permetre econòmicament quedar-se.

L'alcaldable de la formació, Núria Gibert, ha criticat CiU, de la qual ha dit que es contradiu quan defensa el dret a decidir i, d'altra banda, dóna suport a iniciatives com el Tractat Transatlàntic de Comerç i la Inversió (TTIP) entre Europa i els Estats Units. La CUP-PC s'oposa a aquest tractat, que 'faria perdre més drets a les persones'.

El diputat de la CUP David Fernàndez ha arrencat la seva intervenció explicant que 'el canvi és possible' i ha criticat formacions que fan de la xenofòbia bandera, defensant que 'l'única que s'ha de netejar dels barris és el feixisme'. Fernàndez també ha explicat que els ciutadans tenen l'oportunitat de demostrar que 'és possible una experiència democràtica singular al sud d'europa'.

El diputat considera que actualment es viu una 'crisi democràtica' i posa en valor les experiències de coalició amb altres formacions coherents amb el seu discurs, com la suma de la CUP i Procés Constituent a Sant Cugat.

David Fernàndez

Estem en una crisi democràtica on el problema no són només els continguts, també els continents. No és només el projecte, també és el procés. No és només el què, també és el com i també és la metodologia. I les sumes multipliquen sempre.


També ha donat suport a la candidatura l'impulsor de Procés Constituent, el santcugatenc Arcadi Oliveres, que creu que Sant Cugat ha de ser una 'seu de la cultura' al país que permeti ser més crítics amb el model actual. Oliveres creu que la ciutat té l'obligació de 'difondre coneixements perquè no tingui una població enganyada'.

Arcadi Oliveres

Una ciutat que té tres o quatre universitats, mitjans de comunicació potents, un Arxiu Nacional i una Casa de Cultura ha de difondre coneixements perquè no tingui una població enganyada.


Durant l'acte els ponents han mostrat el seu suport als treballadors de Telefònica per la vaga on demanen una millora de les seves condicions laborals. Gibert ha tingut també paraules d'agraïment pel secretari general de Sortu Arnaldo Otegi, empresonat des de 2011 i que dóna suport a la CUP.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.