La CUP-PC vol més endeutament de l'Ajuntament per fer més inversió social


  • Comparteix:

Núria Gibert és l'alcaldable de la CUP-PC a Sant Cugat

Núria Gibert és l'alcaldable de la CUP-PC a Sant Cugat

La cap de llista de la CUP-PC, Núria Gibert, proposa augmentar la inversió social amb un major endeutament de l'Ajuntament. Gibert aposta per la municipalització dels serveis bàsics, la construcció de més habitatge públic de lloguer i estudiar la creació d'una moneda local social que potenciï el comerç de la ciutat. La coalició espera arribar als quatre regidors i assegura que no pactarà amb formacions que no defensin els drets socials i el sobiranisme.



ESCOLTA-HO

La candidata a l'alcaldia de la CUP-PC ha confirmat que la coalició compta amb un pressupost de 9.000 euros per a la campanya electoral i assegura que 24 dels 25 membres de la seva llista viuen a la ciutat.

Núria Gibert

No hem de tenir por d'augmentar l'endeutament. Un punt és gairebé un milió d'euros. Estem parlant de moltes possibilitats d'inversió social.


Les frases més destacades de l'entrevista durant el cicle d'entrevistes electorals de Cugat.cat:

- Durant aquest quatre anys al ple hem fet una feina d'aprenentatge de la maquinària de la institució i també una feina molt honesta amb aportacions interessants.

- Hem après que els ritmes de les institucions són més ràpids que els de l'activisme i requereixen d'una dedicació exclusiva. També hem vist que l'Ajuntament és més opac del que pensàvem i que funciona pitjor del que pensàvem.

- CiU ha passat el rodet per on li ha interessat i no han prioritzat l'acció social en un moment d'emergència.

- Ens plantegem la creació d'una moneda social per incentivar el comerç local. Les persones que treballen a Sant Cugat cobrarien una part del seu sou amb aquesta moneda, que la podrien gastar a les botigues de la ciutat.

- Volem municipalitzar els serveis municipals bàsics. Començaríem per l'aigua i l'enllumenat també és una altra opció.

- L'elevat preu de les escoles bressol es resol amb més inversió municipal. És una qüestió de primer ordre.

- Proposem que l'Ajuntament augmenti l'endeutament per invertir en polítiques socials. Si estem 10 punts per sota la mitjana d'endeutament, no hem de tenir por d'augmentar-lo. Un punt és gairebé un milió d'euros. Estem parlant de moltes possibilitats d'inversió social. No és tan dramàtic que les institucions vagin jugant amb el marge de deute quan parlem d'exclusió social.

- Calen un pressupostos participatius amb el màxim de participació ciutadana. La gent ha de poder decidir revertir les partides pressupostàries. Tot i això, es tracta d'un procés complex i que necessita d'un acompanyament.

- Ens preguntem si cal que la ciutat estigui tan neta quan hi ha necessitats socials. És una qüestió de prioritats. No volem que Sant Cugat estigui brut, però el pressupost de neteja és demencial.

- El paper de Promusa és prioritari, ha de construir habitatge i buscar noves fórmules per solucionar el drama habitacional, com és la cessio d'ús. No ha de fer més habitatge de venda i creiem que els preus dels lloguers haurien de baixar.

- Esperem treure molts regidors. Seria un bon resultat doblar els resultats del 2011. La nostra aspiració és governar i haurem de parlar sobre les possibilitats de pacte després de les eleccions. No negociarem amb els partits que no prioritzin els drets socials i el sobiranisme.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.