ICV-EUiA vol que la igualtat de gènere es garanteixi des de l'alcaldia


  • Comparteix:

D'esquerra a dreta, Joan Herrera, Roser Casamitjana, Montse Español i Marta Ribas

D'esquerra a dreta, Joan Herrera, Roser Casamitjana, Montse Español i Marta Ribas

ICV-EUiA proposa la creació d'una unitat política adscrita a l'alcaldia amb partida pressupostària pròpia i personal qualificat que treballi les polítiques de gènere municipals. En un acte al Casal TorreBlanca amb la cap de llista, Roser Casamitjana, el secretari general d'ICV Joan Herrera i la diputada Marta Ribas, la candidatura ha presentat les seves polítiques d'igualtat de gènere, entre les quals hi ha la creació d'un consell municipal de les dones i un programa de prevenció de la violència masclista.

La diputada i presidenta de la Comissió d'Igualtat Marta Ribas ha explicat que les desigualtats de gènere han augmentat en els darrers anys arran de les 'polítiques de dretes'. En aquest sentit, Ribas assegura que 'la pobresa té rostre de dona' i que calen ajuntaments que la combatin.

La diputada ecosocialista creu que l'única forma perquè les polítiques de gènere siguin 'transversals' és que depenguin directament del màxim òrgan, en el cas de Sant Cugat, de l'Ajuntament.

Marta Ribas

L'única via perquè hi hagi transversalitat de gènere en les polítiques és que es faci des de l'alcaldia, sigui amb una regidoria, un ens tècnic o amb el que sigui.


El diputat i secretari general d'ICV-EUiA, Joan Herrera, ha subratllat el fet que Sant Cugat sigui 'una de les ciutats més desiguals del país', tot remarcant que qui més ho pateix són les dones i ha criticat CiU per no preocupar-se de millorar els serveis públics. Herrera considera que l'actual govern municipal 'entén que la gent es garanteix les necessitats més bàsiques', fet que suposa que 'una part de la ciutat quedi desemparada, especialment les dones'.

Joan Herrera

Quan tenim una ciutat que entén que la gent ja es garanteix les necessitats més bàsiques, ens trobem una part de la ciutat desemparada, especialment les dones.


Sota el lema de 'Fer municipalisme feminista', ICV-EUiA també proposa impulsar plans formatius amb perspectiva de gènere i creació d'un programa específic de prestacions socials adreçat a famílies monoparentals amb fills i filles a càrrec i en situació d'atur o precarietat laboral.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.