SI vol que l'Ajuntament exerceixi la sobirania fiscal sobre l'IRPF i l'IVA


  • Comparteix:

Maria Rosa Comellas, segona per l'esquerra, acompanyada de membres de la llista / Foto: SI

Maria Rosa Comellas, segona per l'esquerra, acompanyada de membres de la llista / Foto: SI

Solidaritat Catalana per la Independència (SI) es compromet a ingressar a l'Agència Tributària de Catalunya les quantitats que l'Ajuntament grava sobre l'IRPF dels treballadors i l'IVA dels contractes a tercers. La formació ho proposa en una llista de 10 compromisos on assegura que modificarà el reglament de participació ciutadana, farà que els càrrecs electes facin públic el seu patrimoni, limitarà salaris i reduirà càrrecs de confiança.

L'alcaldable de la formació, Maria Rosa Comellas, ha criticat que cap partit amb representació al ple no vehiculés la moció que van presentar el febrer passat perquè el consistori exercís la sobirania fiscal. Comellas assegura que 'l'espoli fiscal' suposa que el consistori tingui un 24% menys de pressupost respecte l'any anterior per destinar a inversions.

Maria Rosa Comellas

Si no tinguessim l'espoli, l'Ajuntament tindria més diners per invertir. Ara hi ha un 24% menys de pressupost per fer inversions.


Els independentistes també proposen recuperar el comerç tradicional i potenciar les cooperatives, així com engegar programes per generar noves empreses i més llocs de treball. SI es compromet a crear un espai web amb registre d'assistència als plens, a donar suport a una assemblea de càrrecs electes municipals per impulsar el procés sobiranista i a garantir que el català sigui la llengua vehicular a l'administració i a totes les etapes de l'ensenyament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.