CiU torna a guanyar la Diputació de Barcelona en un plenari més fragmentat


  • Comparteix:

Seu de la Diputació de Barcelona / Foto: Creative Commons

Seu de la Diputació de Barcelona / Foto: Creative Commons

CiU torna a ser la força majoritària al ple de la Diputació de Barcelona amb 14 diputats i una pèrdua de sis membres en un escenari més fragmentat en què set partits obtenen representació. La nova configuració ve marcada per la pujada d'ERC, que ha passat de ser cinquena força a segona amb 11 diputats. El PSC baixa a tercera amb 10 representants mentre que el quart lloc és per a ICV-Entesa-Barcelona en Comú amb set diputats. El PP també recula de la tercera a la cinquena posició amb tres diputats. Tres diputats també obtenen C's i la CUP, que s'estrenen en el plenari de l'organisme supramunicipal.

Fa quatre anys la federació nacionalista va obtenir 20 diputats, seguida pels socialistes amb 19, i el PP i ICV-EUiA amb sis i quatre respectivament, mentre que ERC va aconseguir dos representants.

La constitució de la Diputació de Barcelona, que està formada per 51 diputats, s'efectua a través de votació indirecta segons els vots en els partits judicials de la demarcació. El partit judicial de Terrassa, al qual pertany Sant Cugat, té quatre representants a l'organisme supramunicipal que correspondran a CiU, ERC, PSC i Entesa.

Una vegada constituïts tots els ajuntaments, el 13 de juny, la junta electoral de zona elabora una relació de tots els partits que hagin obtingut algun regidor i distribueix els llocs de diputats que corresponen a cada formació, d'acord amb els vots rebuts, aplicant-hi el sistema d'Hondt. En els cinc dies següents, la junta electoral convoca per separat els regidors de cada partit amb dret a un o més escons perquè aquests elegeixin, entre les seves llistes de regidors, els que seran proclamats diputats. El procés constitutiu de les diputacions s'inicia quan s'han resolt prèviament tots els recursos contenciosos electorals que s'hagin interposat, previsiblement durant el juliol.

Durant l'últim mandat, l'alcaldessa, ara en funcions, Mercè Conesa, ha ocupat el càrrec de vicepresidenta segona de la Diputació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.