En Comú Podem defensa la 'sobirania plena' més enllà del procés català


  • Comparteix:

Moment de l'acte amb Sònia Ferrer i Arcadi Oliveres

Moment de l'acte amb Sònia Ferrer i Arcadi Oliveres

En Comú Podem ha defensat aquest divendres 'la sobirania plena' més enllà del procés independentista català. La número 11 de la candidatura per Barcelona, Sònia Ferrer, ha explicat que això no només inclou la convocatòria d'un referèndum vinculant, sinó l'aplicació d'un pla de rescat social i la instauració de 'la radicalitat democràtica' per fer partícip la ciutadania de la presa de decisions i lluitar per la transparència. Una visió compartida per l'economista i activista santcugatenc Arcadi Oliveres, que ha defensat la necessitat de donar més pes competencial i econòmic a les administracions locals.

Davant una quarantena de persones a la Casa de Cultura, la candidatura ha exigit la sobirania plena. La número 11 de la candidatura, Sònia Ferrer, ha defensat que no només cal lluitar per la sobirania nacional, sinó també per l'econòmica i la democràtica.

Sònia Ferrer

Allò que reclamem és la sobirania plena. Està clar que el procés requereix d'un referèndum vinculant, però també cal sobirania a molts nivells: econòmica, radicalitat democràtica i un pla de rescat social.


L'economista, activista i president de la Unipau, Arcadi Oliveres, ha marcat com a primer pas per a la millora democràtica els ajuntaments. Oliveres creu que s'han de dotar de més competències i més finançament. En aquest sentit, ha exemplificat que cada 100 euros públics, 51 són per al govern espanyol, 35 per a les autonomies i 14 per als municipis. A més i per fomentar la participació ciutadana, Oliveres creu que ha d'anar acompanyat de la implicació dels mitjans de comunicació, un paper que ara no estan exercint.

Arcadi Oliveres

Els mitjans de comunicació són uns instruments d'imbecilització col·lectiva. Procuren enganyar-nos i distreure'ns.


En l'àmbit econòmic, En Comú Podem ha defensat la creació d'una banca pública, la derogació de l'article de la Constitució que prioritza el pagament del deute i la necessitat d'una auditoria ciutadana, entre d'altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.