Giménez (En Comú Podem): 'Obtindrem 13 diputats i serem primera força'


  • Comparteix:

Dionisio Giménez, durant l'entrevista a Cugat.cat

Dionisio Giménez, durant l'entrevista a Cugat.cat

El membre d'En Comú Podem Dionisio Giménez ha explicat que la coalició defensarà el dret al referèndum no vinculant amb Madrid. En l'entrevista electoral a Cugat.cat, Giménez ha pronosticat que la candidatura encapçalada per Xavier Domènech obtindrà 13 escons al Congrés espanyol. En clau local, ha destacat que Sant Cugat és un feu convergent tot i que a les últimes eleccions la CUP i ERC han aconseguit irrompre amb més força.



ESCOLTA-HO

Dionisio Giménez ha fet aquestes declaracions en el cicle d'entrevistes electorals de Cugat.cat.

Dionisio Giménez

Penso que la tendència de les últimes dues setmanes ha estat de remuntada. Crec que podem arribar als 12 o 13 diputats i seriem la primera força política de Catalunya.


Les frases més destacades:

- 'Crec que les eleccions autonòmiques van anar molt malament i qui digui el contrari no s'ajusta a la veritat'.

- 'Els resultat de les eleccions autonòmiques s'han transformat en un grup de Catalunya Sí que es Pot pràcticament invisible al Parlament'.

- 'En Comú Podem ha de defensar el dret a un referèndum no vinculant amb Madrid perquè d'altra manera serà una abstracció. A la formació avancem en aquesta direcció però anem molt a poc a poc'.

- 'No entenc per què ICV-EUiA ha deixat d'exigir el dret a decidir com ho feia en un bon principi. Crec que és un error que es va traduir als resultats de les eleccions autonòmiques'.

- 'És fonamental fer una redistribució de la renda amb un augment els impostos als que més tenen'.

- 'Estem intentant que s'ajornin els terminis per pagar el deute europeu perquè això ens permetrà reactivar l'economia. S'ha de canviar el model econòmic actual que es basa en pagar el deute i ser restrictiu en totes les formes d'inversió pública al teixit industrial'.

- 'S'han d'incentivar les PIME i abaixar l'IRPF i l'IVA. És essencial canviar el model econòmic que ha portat a la desgràcia a milions de persones en aquest país. Es tracta d'un model que es basa en pagar el deute i no en reactivar l'economia'.

- 'S'ha d'apujar la renda per càpita perquè la gent pugui consumir'.

- 'Nosaltres defensem potenciar els serveis de l'administració local. Creiem que bona part de les intervencions socials com la lluita contra el masclisme s'han de dur a terme des dels Ajuntament i no només des de l'Estat i des de l'aparell judicial'.

- 'Hem vist com el PP des de Madrid ha mermat les funcions dels Ajuntaments'.

- 'Les enquestes internes coincideixen amb les més optimistes que s'han publicat a la premsa. Creiem que En Comú Podem aconseguirà entre 64 i 67 diputats. Seria un bon resultat però tant de bo fos millor'.

- 'A Catalunya crec que aconseguirem 13 diputats i ens convertirem en la primera força política'.

- 'Sant Cugat era un feu de CiU i ara ho és de Convergència, però a les últimes eleccions s'ha vist com han irromput la CUP i ERC. Crec que les coses han canviat però no gaire. És una localitat on Convergència està molt arrelada i crec que bona part dels ciutadans, sobretot els del centre, estan contents amb la feina d'aquesta formació'.

- 'Nosaltres tenim un programa més dedicat a l'agenda social de la perifèria de Sant Cugat'.

- 'La frase d'Ada Colau em va semblar una bona frase, un bon desig. Hem de trencar l'hegemonia del bipartidisme a Madrid'.

- 'Un referèndum a Catalunya és una qüestió de dignitat'.

- 'Crec que les urnes de cartró no representen una caricatura de Catalunya sinó al contrari, la misèria política i democràtica del govern del PP i també del PSOE. És una vergonya per a ells, no per a nosaltres. Vam recórrer a aquestes urnes perquè no ens deixaven cap altra alternativa'.

La propera entrevista és aquest dimarts amb un representant d'Unió Democràtica.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.