La relació entre Catalunya i Espanya centra el debat electoral de Cugat.cat


  • Comparteix:

Els representants dels partits polítics que han participat al debat

Els representants dels partits polítics que han participat al debat

La relació entre Catalunya i Espanya i la lluita contra la crisi han centrat el debat electoral organitzat per Cugat.cat amb motiu de les eleccions espanyoles del 20 de desembre. Els set representants dels principals partits i coalicions han abordat aquest dilluns propostes en matèria de model territorial, economia i ocupació i serveis socials. Una setantena de persones ha seguit el debat a la Casa de Cultura.



Democràcia i Llibertat
El número 2 per Barcelona de Democràcia i Llibertat, Carles Campuzano, ha defensat el paper de la coalició per demostrar que hi ha una majoria a Catalunya que vol un estat propi, entre altres coses, per posar fi al dèficit fiscal.

Carles Campuzano

No es pot parlar de retallades sense parlar de les polítiques de dèficit fiscal del govern de l'Estat. Ha centrifugat el dèficit cap a les autonomies i ha liquidat totes les partides finalistes.


PP
El número 14 de les llistes del PP, Álvaro Benejam, ha assegurat que els populars són la garantia de la recuperació de l'Estat espanyol davant 'la carta als Reis' de la resta de formacions.

Álvaro Benejam

Tothom fa la carta als Reis Mags i fan moltes propostes, però no saben com portar-les a la pràctica ni com pagar-les. El PP sí que en sap.


PSC
El portaveu del PSC a Sant Cugat, Pere Soler, ha situat la reforma de la Constitució i la creació d'un estat federal com a solució a la crisi territorial, política i econòmica.

Pere Soler

Necessitem una reforma de la Constitució que blindi i aposti per un nou pacte federal basat en els principis d'ordinalitat i solidaritat amb la resta de l'Estat.


UDC
La candidata d'UDC al Senat Núria Rodríguez ha apostat per un concert fiscal i el blindatge de les competències catalanes negociats des del diàleg i el pacte.

Núria Rodríguez

Volem i lluitarem per un reconeixement de la nostra realitat nacional. Lluitarem i pactarem per un concert fiscal i exigirem un blindatge en les competències en llengua, cultura i ensenyament.


En Comú Podem
La número 17 per Barcelona d'En Comú Podem, Anna Rovira, ha defensat la necessitat d'un referèndum vinculant per decidir el futur de Catalunya i una manera diferent de fer política per combatre la desigualtat, la pobresa i la corrupció.

Anna Rovira

Es pot canviar la manera de fer política per combatre les desigualtats, la pobresa, impulsar feina de qualitat, garantir el dret a l'habitatge, la sanitat pública, fer un referèndum i acabar amb la corrupció.


ERC
Davant la resta de propostes, el número 11 per Barcelona d'ERC, Èric Gómez, ha assegurat que el paper dels republicans al Congrés és l'aplicació del mandat democràtic del 27S i no pas la reforma de l'Estat espanyol.

Èric Gómez

L'única solució és resoldre la situació de la Generalitat, ens han segrestat l'autogovern. Així és impossible fer res. Fem propostes per fer des del Parlament. És un país de tothom i per a tothom.


C's
El número 7 per Barcelona de C's, Julia Calonge, ha carregat contra els arguments independentistes i ha defensat un projecte d'un Estat amb els mateixos drets i serveis.

Julia Calonge

Tenim un projecte que mira cap al davant i no està enfangat en idees territorials. Volem que tots els ciutadans tinguin els mateixos serveis i drets.


El debat s'ha dividit en tres blocs: el model territorial, economia i ocupació, i serveis socials.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.