Catalunya en Comú-Podem defensarà en campanya un Estat federal i les qüestions socials


  • Comparteix:

La presentació de les propostes electorals s'ha fet a la plaça Pep Ventura

La presentació de les propostes electorals s'ha fet a la plaça Pep Ventura

La candidatura Catalunya en Comú-Podem s'ha presentat a Sant Cugat amb la defensa de les polítiques socials i una reforma federal de l'Estat que contempli el dret a decidir com a principals propostes electorals per a les eleccions al Parlament del 21-D. L'acte de precampanya, que ha tingut lloc aquest dissabte a la plaça Pep Ventura, ha estat encapçalat per Ramon Gutiérrez, número 26 de la candidatura per Barcelona, i pels membres d'En Comú Podem a Sant Cugat Americo Ologaray i Neus Medina.

La candidatura, que també compta amb el santcugatenc Josep Maria Balcells com a número 78 a les llistes per Barcelona, defensa un Estat espanyol plurinacional en clau federal que contempli el dret a decidir per a Catalunya i per a la resta de pobles de l'Estat. Així ho ha explicat el membre d'En Comú-Podem a Sant Cugat Americo Ologaray.

Americo Ologaray

Entenem aquesta plurinacionalitat en un Estat federal amb una construcció confederal en què els mateixos pobles decideixin com formar aquest estat i hi hagi una millor divisió de les competències.


En aquesta línia, Catalunya en Comú-Podem considera que des del Parlament cal seguir treballant per aconseguir un referèndum d'autodeterminació pactat amb l'Estat. Ho ha apuntat el membre de la candidatura, Ramon Gutiérrez.

Ramon Gutiérrez

Des del Parlament també s'han d'impulsar mesures com la Llei de claredat, un referèndum amb garanties i pactat, i per tant s'ha de poder seguir insistint.


De la seva banda, la membre de la delegació local d'En Comú-Podem Neus Medina també ha recordat que la candidatura vol posar al centre de la campanya electoral qüestions socials com l'atur, l'habitatge, la pobresa energètica i el canvi climàtic.

Neus Medina

La gent és el més important que tenim. Solucionar els problemes que té la societat és molt important. Cal posar l'agenda social al centre de la política.


La campanya electoral començarà dimarts que ve i s'allargarà fins al dia 19.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.