El PSC s'ofereix com l'opció del consens, el desbloqueig i el canvi de rumb davant l'immobilisme


Temes relacionats

Maria Mas (PSC): 'Iceta és l'únic interlocutor capaç de prioritzar les solucions davant l'enfrontament' (13/des/17)


  • Comparteix:

Els ponents amb el primer secretari del PSC a Sant Cugat i l'alcaldessa de Rubí

Els ponents amb el primer secretari del PSC a Sant Cugat i l'alcaldessa de Rubí

El PSC es presenta a les eleccions al Parlament com una opció aglutinadora per aconseguir el consens necessari per desbloquejar Catalunya i afavorir un canvi de rumb. Així ho han expressat els candidats Victòria Camps, Carlos Losada i Jordi Hereu en un acte a l'Hotel Sant Cugat, en el qual han defensat la recuperació dels pactes trencats per un procés que ha paralitzat l'agenda social i el progrés català a favor de postures que se senten 'còmodes' en l'enfrontament. Tots ells han erigit Miquel Iceta com la figura capaç d'aconseguir aquest consens.

La número 84, la santcugatenca Victòria Camps, de Federalistes d'Esquerres, ha destacat precisament la reconciliació i el canvi de rumb com a principals trets distintius de la candidatura del PSC. Camps ha defensat la necessitat de negociar i de recuperar el diàleg. En aquest sentit ha advocat per una proposta federal que hauria de començar per la reforma en el model de finançament.

Victòria Camps

La reforma del model de finançament és potser el més urgent perquè és on hi ha més greuges comparatius respecte a altres territoris. S'ha de plantejar sense por.


Un consens, però, han subratllat els ponents, que obliga a evitar postures extremistes i acceptar determinades renúncies. El número 79 Carlos Losada, d'Units per Avançar, ha reclamat com a primer pas enfrontar-se a la veritat i trencar amb determinades promeses d'un procés que 'està fent mal'.

Carlos Losada

El primer que requereix és enfrontar-se amb la veritat i deixar d'enganyar-nos amb promeses que no tenen cap viabilitat econòmica, política i social per permetre la gent enfrontar-se a la realitat.


En aquest sentit, l'exalcalde de Barcelona i número 83 de la llista del PSC, Jordi Hereu, ha instat a trencar el bloqueig de Catalunya amb el qual 'molta gent s'hi sent còmode' i recuperar el temps perdut per al progrés social.

Jordi Hereu

Necessitem progrés econòmic i polítiques redistributives per tornar a recuperar el camp i el temps perdut. Em posa neguitós veure que hi ha gent que perd el temps amb debats que ens porten a carrerons sense sortida.


Tots ells han posat en valor la candidatura, que ha estat capaç d'aglutinar 'diferents sensibilitats', i la figura del cap de llista, Miquel Iceta, al qual han elogiat per la seva capacitat de consens i diàleg per desbloquejar Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.